Rujevički odjeci

IGOR BIŠĆAN ‘Očito je ovaj tjedan na nama ostavio traga u psihološkom i fizičkom smislu’

Marko Cvijanović

Igor Bišćan/V. KARUZA

Igor Bišćan/V. KARUZA

Tijekom cijele utakmice nismo uspijevali pronaći pravi ritam, jednostavno, nismo bili na razini i iz tog razloga nismo bili dobri - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Gostujući trener Tomislav Ivković taman je završio svoje kratkotrajno izlaganje prije negoli je za »govornicu« sjeo Igor Bišćan i shvatio da jedan fotoreporter – spava!?


– Hoćemo li probuditi gospodina ili ću pričati tiho… Bolje ga ne buditi, jel tako? – rekao je trener Rijeke taman kada je u press centru nakratko nestalo struje.


Kao po izrežiranom scenariju. U korist spavača, naravno. Možda je i rujevička »uspavanka« učinila svoje.




– Sve ste vidjeli, od početka je utakmica bila nervozna. Očito je ovaj tjedan na nama ostavio traga u psihološkom i fizičkom smislu. Tijekom cijele utakmice nismo uspijevali pronaći pravi ritam, jednostavno, nismo bili na razini i iz tog razloga nismo bili dobri. Međutim, i takvi kakvi jesmo bili uspjeli smo smoći snage, pobijediti utakmicu i osvojiti tri boda. Čestitam dečkima na tome, ali čestitam i Rudešu, koji je praktički već ispao, ali se i takav pošteno borio i trudio se zagorčati nam život. Vjerujem da će tako igrati do samoga kraja – rekao je Bišćan, koji se ne zamara pretpostavkama o tome hoće li do kraja prvenstva Dinamo imati jednak pristup prvenstvenim utakmicama.


– Vjerujem da hoće, nemam što drugo reći na tu temu.


Zdravstveni bilten Bišćanove momčadi značajno se promijenio na bolje.


– Lončar je odigrao cijelu utakmicu, Capan je ušao pred kraj susreta. To je uglavnom to, osim možda Velkovskog, s ovim ćemo kadrom morati izgurati sezonu do kraja. Matematički nam treba deset bodova da bismo sačuvali drugo mjesto? Čeka nas težak zadatak, ali tu smo gdje jesmo, u svakoj ćemo se utakmici maksimalno boriti da to ostvarimo – zaključio je trener »bijelih«.


Tomislav Ivković smatra da je rezultat bio previše izražen u korist riječke momčadi.


– Sve u svemu, bili smo više nego dobri. Nismo se uplašili, tražili smo igru i šanse. Uspjeli smo Rijeku učiniti nervoznom, šteta je samo što je svaka naša i najmanja pogreška bila kažnjena. Pogotovo uoči prvog gola jer smo do tada bili »al pari«. Međutim, uspjeli smo se vratiti i poslije 0:2, postigli pogodak, početkom nastavka bili jako dobri. nedostajao nam je zadnji pas da uništimo Rijeku, nismo imali mirnoću završnog pasa, iako smo u nekim situacijama imali u završnici i dva igrača viška. Nismo se predavali niti poslije trećeg gola, Sluga je imao jednu fantastičnu obranu. Žao mi je jer smo pružili više nego što je to pokazivao rezultat. Rijeka? Igra pragmatičan nogomet, bez previše rizika, pozicijski, onako kakav je i Igor bio igrač. Do sada im to uspijeva – rekao je Ivković.