Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
17. siječnja 2020.
Presica uoči Varaždina

video IGOR BIŠĆAN: Nije mala stvar izgubiti prvoga vratara, ali imamo Prkija i tu smo mirni

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL
Igor Bišćan/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 19. srpanj 2019. u 16:30 2019-07-19T16:30:00+02:00

Iglesias je daleko od fizičke razine. Na moju žalost i frustraciju rekreativno je proveo razdoblje od kraja prošle sezone. Trebat će uhvatiti korak prvo da se ne bi ozljedio, a onda da bi mogao pokazati što zna - rekao je Bišćan. 

RIJEKA Trener Igor Bišćan i vratar Andrej Prskalo stigli su pred novinare uoči subotnje prvenstvene premijere na Rujevici i utakmice s Varaždinom.

- Vrlo jednostavno i kratko: veselimo se početku i otvaranju sezone na našem stadionu pred našim navijačima - započeo je Bišćan. - Vjerujemo da smo spremni. Naravno da je jako bitno da krenemo u prvenstvo s dobrom igrom i pobjedom. Moramo biti maksimalno koncentrirani na suparnika koji je novi i koji će biti maksimalno motiviran da bude tvrd orah. Jasno da smo favoriti i da očekujemo pobjedu.

U odnosu Superkup ostali ste bez prvoga golmana?

- Sigurno da nije mala stvar izgubiti prvoga vratara koji je bio bitan. Sve ono što smo postigli prošle sezone moramo se zahvaliti što je dao i značio ekipi i klubu. Zna se odavno, klub je prisiljen puštati igrače u takvim situacijama na obostrano zadovljstvo. I tu su stvari jasne. Tu je Prki i svi znate što je značio i u tom dijelu smo mirni. Neće se puno toga promijeniti. Imamo čovjeka koji će zamijeniti Simona, a klub je ipak zaradio neke sredstva. 

Kakva je situacija u momčadi u odnosu na Superkup, kakva je situacija s Puljićem i Mamićem?

- Nema bitnijih novosti oko Puljića i Mamića, jedina novost je ozljeda Gorgona koji nije trenirao od Superkupa. Osjetio je bol u koljenu. Vidjet ćemo da li će trebati obavljati dodatne pretrage. Drugi su manje više OK.

Iglesias nema pravo nastupa? 

- Daleko je on od fizičke razine. Na moju žalost i frustraciju rekreativno je proveo razdoblje od kraja prošle sezone. Trebat će uhvatiti korak prvo da se ne bi ozljedio, a onda da bi mogao pokazati što zna. 

U Maksimiru ste igrali vrlo defanzivno, protiv većine drugih suparnika u Prvoj HNL ćete morati pokazati bitno drugačiju igru?

- Slažem se, ali plan je jedan protiv Dinama koji je priča za sebe u Prvu HNL, protiv većine ostalih vjerojatno neće biti takav plan. Ništa novo, nisam izmislio ništa novo i išao protiv neke logike...

Kakva je situacija s Lončarom?

- Odmah po priključenju pripremama zadobio je ozljedu i maknula ga je iz treninga tjedan dan. Po mojem mišljenju nije bio dovoljno spreman. Sada se vraća za konkurenciju. Računam ozbiljno na njega - rekao je između ostaloga Bišćan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.