Presica uoči Gorice

IGOR BIŠĆAN: Ne možemo protiv Gorice očekivati momčad u optimalnom stanju

Denis Frančišković

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Ovo je utakmica u kojoj oni koji dobiju šansu moraju još više naznačiti svoje kvalitete, posebno sada kada idu utakmice za utakmicom. Ovo je trenutak da to iskoriste. Ili ako ništa drugo da se dignu u formi. Uvjeren sam da će igrači koji će igrati to tako shvatiti – priželjkuje trener nogometaša Rijeke



RIJEKA Nogometaši Rijeke ulaze u sve žešći natjecateljski ritam, a ove nedjelje između Rujevice i Aberdeena momčad čeka zahtjevno gostovanje kod Gorice.


– Između dviju europskih utakmica dolazi nam još jedna teška. Dovoljno se prisjetiti naših utakmica u iz prošle sezone da bi znali što nas čeka. Momčadi se nisu previše promijenile, što znači da će opet biti teško kao i svaki put. Izgleda da mi njima više ležimo nego oni nama. Moramo se spremiti, moramo znati što nas čeka… Iz prošlogodišnjih iskustva znamo da se moramo bolje postaviti da bi izvukli bolji rezultat – kaže trener Riječana Igor Bišćan na subotnjoj presici.


Bišćan će zasigurno izvesti izmjenjenu momčad. U ovom trenutku izgleda da je to neophodan rizik…




– Sigurno da nas je Aberdeen potrošio, fizički, a možda još više psihički. Vjerojatno vas zanima koja će momčad i koji igrači koji su igrali protiv Škota igrati protiv Gorice? Sasvim je sigurno da neće svi igrati, a točan broj i nešto više zadržao bih za sebe. Da budem iskren još niti sam ne znam. Čekam još pravi uvid u stanje nekih igrača, prvenstveno Tomečaka, ali i Halilovića, dok su Kvržić i Murić imali nekih manjih, sitnijih problema.  Tomečak je najkritičniji, bio je izašao zbog bolova. Situacija je takva da ne možemo očekivati da ćemo imati momčad u optimalnom stanju kako god da je složimo – tvrdi trener Rijeke. 


Prigodu će dobiti oni koji su u drugom planu


– No, ovi igrači koji nisu u prvom planu igrali su dan kasnije utakmice koje nisu bile službene. Nije naravno to isti podržaj, ali je najbolji mogući da budu što bliže natjecateljskom ritmu. Ovo je utakmica u kojoj oni koji dobiju šansu moraju još više naznačiti svoje kvalitete, posebno sada kada idu utakmice za utakmicom. Ovo je trenutak da to iskoriste. Ili ako ništa drugo da se dignu u formi. Uvjeren sam da će igrači koji će igrati to tako shvatiti – priželjkuje Bišćan.


Pitanje je može li koju minutu dobiti Jakov Puljić.


– Možda čak i da. Stvarno dobro izgleda na treninzima. Moram još porazgovarati s njim i vidjeti  kako se osjeća i koliko se stvarno forsira – zaključuje Bišćan.