Presica uoči derbija

IGOR BIŠĆAN: Igra bi trebala ići prema gore, ako neće bit ćemo u problemima

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Nisam zadovoljan s igrom i to je jasno. Moramo svi biti toga svjesni. Opet, treba uzeti u obzir sve okolnosti u kojima smo se nalazili u posljednje vrijeme i možda bi bilo previše da sam prekritičan. No, s druge strane treba biti jasan u vezi nekih stvari. Igra bi trebala ići prema gore, ako neće bit ćemo u problemima, jer do kraja sezone imamo ozbiljne suparnike. Više nema Rudeša! - rekao je trener "bijelih"



RIJEKA Trener Igor Bišćan i napadač Antonio Mirko Čolak izašli su ispred novinara na RUjevici uoči utakmice protiv Istre 1961.


– Očekujem jako zahtjevnu utakmicu protiv Istra 1961 koja je u u zadnjim utakmicama ostvarila pozitivne rezultat i bitno opravila svoju igru – započeo je trener Rijeke. – To će im dati dodatni podstrek i motiv i sigurno će biti za nijansu bolji nego da sve to nisu ostvarili. Moramo se spremiti na izuzetno tešku utakmicu protiv nezgodnog protivnika kojemu ako mu dopustiš može napraviti jako puno rpoblema. Usto riječ je o lokalnom derbiju. Spremamo se za jednu tešku utakmicu, živu i opasnu Istru, ali vjerujem da ćemo znati odgovoriti i ostvariti pozitivan rezultat.


Cvitanović je ipak uspio probuditi ekipu u posljednjim utakmicama?




– Vidi se da je ekipa drugačije posložena, rekao bih natjecateljski usmjerena i to im je donijelo rezultate. Ipak ta ekipa ima kvalitetu za ove, a ne one prije rezultate. Drago mi je radi bivšeg suigrača Cvite da ga ide i da je izašao iz krize u kojoj je upao kada je došao. 


Koliko je olakšavajuća okolnost što neće igrati njihov najbolji strijelac Mierez?


– Sigurno da je lakše bez njega, ali i Iglesiasa koji je kvaliteta igrač. Imaju oni oni dosta drugih opcija, sličnih profila igrača.


Svaku utakmicu u posljednje vrijeme najavljujemo kao ključnu, ispada da je i ova, pa i one nakon nje, ključna?


– Slažem se! I ova utakmica i one koje slijede su važne i svaka je ključna. Moramo to prihvatiti i u pristupu i pripremi moramo spremi na to što nas čeka. Guramo solidno, nadam se ćemo tako nastaviti.


Je li prednost za Rijeku što Istra mora napasti?


–  Teško je to procijeniti, Nismo ekipa koja se superkvalitetno brani, a u posljednje vrijeme na gostovanjima nismo baš koristili prostore, te nismo dobro izgledali. Nećemo imati što tražiti u Puli ako ne podignemo čvrstinu i duel igru u odnosu na posljednje utakmice. To što Istra ima imperativ…, nisam sigurn da se s time trebamo opterećivati.


Agresija i duel igra najčešće polazi od vezne linije, tu sada imate malo komotniju situaciju?


– Nadam se da ćemo s time što nas ima dosta pronaći najbolju kombinaciju igrača koji će početi, a onda reagirati ako ne budemo zadovoljni. Dobro je da se kompletiramo u finišu prvenstva. Očekuje nas dosta utakmica i to će biti od pomoći. Svi šest utakmica je bitnih i borit ćemo se, te spremit za njih koliko možemo. Sigurno da mi je drago da se igrači vraćaju.


Kakva je situacija s Gorgonom?


– Ima veliku želju da ozdravi, posvetio se tome maksimalno da bi bio spreman što prije. Nada je da bi, ukoliko sve bude savršeno, mogli imati oko ekipe u finalu Kupa.


Gledali ste Liverpool, što bi ste iz te utakmice uzeli za svoju ekipu?


– To je neki drugi sport, ali ako me već pitate nije to još gotovo. Liverpool je u uzvratu u stanju odigrati neku ludu utakmicu. Kao Roma prošle sezone, iako mislim da Roma i Liverpool ne mogu u istu rečenicu. 


Očekujete li da raste igra unatoč tome što rezultati OK?


– Nisam zadovoljan s igrom i to je jasno. Moramo svi biti toga svjesni. Opet, treba uzeti u obzir sve okolnosti u kojima smo se nalazili u posljednje vrijeme i možda bi bilo previše da sam prekritičan. No, s druge strane treba biti jasan u vezi nekih stvari. Igra bi trebala ići prema gore, ako neće bit ćemo u problemima, jer do kraja sezone imamo ozbiljne suparnike. Više nema Rudeša! – rekao je Bišćan.