Trener Rijeke

I službeno postao najdugovječniji trener u HNL-u: Sedmica Matjažu Keku za rođendan

Orlando Rivetti

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA



Matjaž Kek vjerojatno nikada nije imao ljepši rođendan… Nije sedmica na lotu, ali razvukao je osmjeh. Sedam golova je više od bakalanija…


– Lijep dan za mene. Rezultat dovoljno govori o tome kako smo igrali. Zadovoljan sam. Nakon pauze u prvenstvu to je dobar ulazak u seriju teških utakmica što je pred nama. Razmišljali smo u igri, nadigravali se. Okrećemo se sljedećoj utakmici. Moramo biti pametni. Podignuti ritam igre. Izuzetno sam zadovoljan kako su igrači gledali prema naprijed, zanimao ih je pogodak i kada smo imali uvjerljivo vodstvo. Mislim da su ljudi mogli uživati.


Vešovića ste izostavli da biste ga sačuvali za sljedeću utakmicu, s Hajdukom u Splitu?




– Ne, nikako. Planirao sam da igra. Dva sata prije posljednjeg treninga osjetio je neku bol. Čak smo i probali sat vremena prije početka utakmice može li igrati, želio sam da uđe u kontakt s ekipom, ali nije išlo. Vidjet ćemo sutra o čemu je riječ. Ali kada Vešović nije mogao igrati nije dobro… Nimalo bezazleno.


Osim što ste proslavili 56. rođendan, postali ste i najdugovječniji trener u HNL-u?


– Samo brojke. Ne pratim. Normalno je da mi je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam opstao tako dugo u hrvatskom nogometu. Zadovoljan sam i zbog činjenice da sam iza sebe imao ljude koji su me podržavali i kada mi je bilo teško. Kada smo bili u krizi. Kada nisam donosio dobre odluke, kada igra nije bila dobra… Nisu reagirali, poštujem to i želim im vratiti taj dug povjerenja. S godinama čovjek počne drukčije razmišljati, gleda objektivnije i na svoj rad. Sve zajedno je potvrda da je bilo više rada nego foliranja…


Mladen Bartolović, trener Cibalije, nekad vrsni napadač, nije okolišao.


– Nažalost, izgubili smo 0:7 a dobro smo prošli s obzirom na to ako se odvijala utakmica. Ovo nam stvarno nije trebalo nakon tri uzastopne pobjede, ali možda dobro dođe da se svi zajedno spustimo na zemlju. Upozoravao sam igrače što nas čeka na Rujevici, ali mi kao da nismo došli na utakmcu. Pored ovako razigrane Rijeke nismo imali nikakve šanse. Ružno zvuči, ali to je slika ove utakmice.