Kapetan "bijelih"

Gorgon sretan što ostaje na Rujevici: ‘Kostrena i Rijeka moj su drugi dom’

P. N.



Alexander Gorgon poslije potpisa novog četverogodišnjeg ugovora za Rijeku dao je nekoliko izjava, koje prenose službene klupske stranice.


– Jako sam zadovoljan jer ostajem u “Rijeci”. Mogu reći da sam ponosan jer klub ima povjerenje u mene što je pokazao činjenicom da sam potpisao ugovor na četiri godine, rekao je tridesetogodišnji Alexander Gorgon nakon što je stavio autogram na novi ugovor.


Gorgon je nakon potpisa ugovora otišao u Beč gdje će provesti jedan dio odmora po završetku sezone.




– Moje vrijeme u “Rijeci” dosad bilo je predivno putovanje, ne samo kroz nogomet, već i život u cijelosti. Već osjećam da su Kostrena i Rijeka moj drugi dom. Kada sam dolazio u “Rijeku” nisam znao što mogu očekivati, ali vrlo brzo sam primijetio da se borimo za nešto više. Već u mojoj prvoj sezoni u “Rijeci” osvojili smo duplu krunu i to nikad neću zaboraviti. Iduća sezona je bila nešto teža, ali evo sada smo ponovo osvojili Kup u sezoni u kojoj smo imali puno problema s ozljedama. Puno stvari se dogodilo i rekao bih da je ovaj Kup puno više od točke na “i” za ovu sezonu, ustvrdio je Gorgon koji ove sezone nije imao sreće s ozljedama.


– Velika je nesreća bila što sam se ozlijedio, nije me bilo nekoliko utakmica i kada sam se vratio nisam odmah mogao biti spreman. Srećom, sezona je završila uspješno i sada se imam vremena dobro pripremiti, odraditi predsezonu bez ozljede i onda vjerujem da će sve biti u redu u nastavku, ustvrdio je nogometaš Rijeke koji je ove sezone nakon dolaska Igora Bišćana preuzeo kapetansku traku.


– Velika čast za mene je bila da kao stranac dobijem priliku nositi kapetansku traku. Nije čest slučaj da stranac dobije mogućnost biti kapetan i drago mi je jer znam što to predstavlja na travnjaku i van njega, ustvrdio je Gorgon.


Statistika kaže da je u 97 utakmica postigao 35 golova.


– Mislim da sam dobro odigrao protekle tri sezone, oni koji me poznaju znaju da ću pokušati biti još bolji, rekao je Gorgon koji se malo zamislio nad pitanjem koji mu je najdraži gol u Rijeci.


– Najdraži gol? Rekao bih da je to bio drugi gol protiv Dinama u pobjedi 5:2 na Rujevici u onoj sezoni kada smo postali prvaci. Sjećam se da su mi navijači skandirali i tražili da se javim nakon što sam zamijenjen. Utakmica je bila posebno važna za mene jer sam tjedan dana ranije promašio penal u utakmici protiv Cibalije i ta dva pogotka bila su velika olakšanja za mene. Ujedno, to je bila prva utakmica koju sam počeo od prve minute u dresu Rijeke, ustvrdio je Gorgon koji je u Rijeci u kratkom roku ostvario velike uspjehe.


Cijeli intervju pročitajte OVDJE.