Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 26° 2
Sutra: 24° 27° 2
26. svibnja 2018.
Osvrt Orlanda Rivettija

kolumna Gavranovićevi golovi navijačima i Keku za rođendan

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 9. rujan 2017. u 14:01 2017-09-09T14:01:23+02:00

Sretan rođendan, Matjaž! Štajerac iz Maribora jamačno će večeras otvoriti bocu finog merlota ili nekog drugog vina iz svoje enoteke. Za 56. rođendan! Igrači ga žele počastiti pobjedom nad Cibalijom, a Gavranović golovima

U četiri i pol godine (od ožujka 2013.), Matjaž Kek osvojio je s Rijekom četiri trofeja. Dva Kupa Hrvatske (oba je Rabuzinva sunca uzeo Dinamu) i na Kvarnerski zaljev donio naslov prvaka! Četvrti je trofej Superkup (opet protiv Dinama). I tako postao Mamićeva noćna mora.

Slapovi veselja i radosti slijevali su se s padina Učke, koju Kek poznaje bolje od svog Pohorja. Jer »vuk samotnjak« pobjedničku taktiku promišlja vrteći pedale na planini koja je zagrlila njemu omiljenu Opatiju. Bicikl je pravi, onaj natjecateljski, Eduarda Kišerlovskog.

Dva po dva asa (2014. i 2017.) okrenuo je Matjaž Kek, Damiru Miškoviću servirao poker. Tri puta odveo Rijeku u Europsku ligu. Olympiacos je nakon veličanstvenog  uspjeha nad Salzburgom bio previsoka prepreka. Ljutio se tada Kek... Rigao je vatru, uvjeren da je moglo biti i bolje.

Sretan rođendan, Matjaž! Štajerac iz Maribora jamačno će večeras otvoriti bocu finog merlota ili nekog drugog vina iz svoje enoteke. Za 56. rođendan! Igrači ga žele počastiti pobjedom nad Cibalijom, a Gavranović golovima.

Gavranović će gorjeti od želje da zatrese mrežu zbog navijača i – Keka. Kada jednog dana napusti Rijeku bosanski će Švicarac shvatiti koliko mu je dobrog napravio Matjaž Kek. I onda kada ga je tjerao s treninga i kada ga je mijenjao prije kraja susreta i kada ga je »čuvao« kao dragulja pored sebe na klupi. Kada je kiptio, Gavranović je postajao jači. Keka bi morao plaćati kao osobnog – psihologa!

Ljubitelji nogometa vraćaju se Rujevici, očekuju dobru zabavu nakon što su pred TV ekranima gutali gorke turske pilule. Naviru uspomene na veličanstvenu zabavu kada je sa 4:0 svladana Cibalija i Rujevica je bila pijana od sreće. Kolo prije kraja Rijeka je utrčala u snove, osvojila naslov prvaka. Osmo je kolo, a Kek će pamiti osmo kolo i Cibaliju prošle sezone, u Vinkovcima. Kada su ga filozofi razapinjali na križ zbog rezultata bez golova (Andrijaševiću je poništen čisti pogodak), tvrdili nije u stanju stvoriti igru koja osvaja trofeje. Rijeka je nakon toga razmontirala Dinamo (5:2) i do kraja jeseni igrala najatraktivniji nogomet u povijesti! Cibalia je Kekova sudbina, u zlu i dobru...

Danas na Rujevici Kek predstavlja svoju petu Rijeku. Bez obzira na to što je odigrano već sedam kola HNL-a, što je iza momčadi s Rujevice šest europskih utakmica, danas se otvara novo poglavlje. Jer, pao je zastor na prijelazni rok. Kek sada točno zna s kakvim snagama raspolaže i što mu je činiti. Teško je kazati hoće li i koliko igrati najnovije akvizicije, Mavrias, Davidson, Acosty, Pavičić, Puljić... Sigurno je, međutim, da Kek protiv Cibalije otvara novo poglavlje Rijekine povijesti.
 
 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka