Veznjakova dva pogotka

Gavranović: “I u Istanbul idemo pokazati svoju moć”

Ivan Volarić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Momčad koja je četvrta u Turskoj sigurno je kvalitetna. Imaju kvalitetne igrače, ali i u ovoj utakmici, kao i prethodnima, moramo se više koncentrirati na sebe nego na suparnika. Respektiramo svakoga, ali ako mi uđemo u utakmicu s našom idejom igre možemo svakoga dobiti – kaže Gavranović



RIJEKA Mario Gavranović je i proljetos bio najbolji igrač »Rijeke«. Igrao je, doduše, na refule, što je i razumljivo budući da zimus nije prošao kompletne pripreme. Super Mario je ovoga ljeta konačno odradio sve treninge i potvrdi ono što se naslućivalo od prvoga dana njegova dolaska na Rujevicu: da će biti pokretačka snaga momčadi »Rijeke«. Na riječkoj premijeri nove bijele momčadi postigao je dva pogotka, pogodio gredu te namjestio jedan pogodak. Učinak vrijedan respekta u utakmici za nogometne sladokusce i visokoj pobjedi »Rijeke« nad najbližim prvoligaškim susjedima iz Pule.


– Ostvarili smo naš cilj – govorio je nakon utakmice švicarski veznjak hrvatskih korijena. – Ušli smo jako dobro u utakmicu, nismo pustili suparnika da igra, držali smo visoki presing i visoki ritam i tako smo stigli do brzih pogodaka. Rano smo rješili utakmicu, a nakon toga je sve bilo puno lakše. Trebali smo dati još koji pogodak, no sve u svemu to je izgledalo dosta dobro.


Kao momčad djelujete dosta moćno, barem za HNL konkurenciju, rano ste ušli u formu?




– To je važno jer znamo da imamo važne utakmice u Europi koje nadolaze, a tu te nitko ne pita jesi li spreman ili nisi. Ove dvije utakmice na otvaranju prvenstva donose nam dosta samopouzdanja, a tu moć koju smo pokazali moramo pokušati pokazati na terenu u svakoj utakmici.


Dobar osjećaj


Nakon vašeg ovako uvjerljivog starta u prvenstvo u Maksimiru sigurno ne spavaju mirno, bez obzira na to što su »Split« i »Istra 1961« u problemima i nisu najbolje mjerilo vaših mogućnosti?


– Ne zanima me baš puno što oni rade. Prerano je da se te stvari počnu gledati. Bitno je da nastavimo ulaziti u utakmice kao do sada. Ako bude tako, onda je pred nama dobra sezona.


I vi djelujete moćno, tjelesno spremno i razigrano?


– Jako sam sretan kako su prošle pripreme. Osjećam se jako dobro, spreman sam 90 minuta i to mi je jako drago.


Prvi put ste postigli dva pogotka u dresu »Rijeke«?


– Već sam se tijekom tjedna dobro osjećao na treninzima, kod mene je bila velika želja da uđem na pravi način u sezonu. Utakmica je bila dobra, nisam igrao puno, ali dobili smo. Drago mi je da sam postigao dva gola, ali i da smo dobili utakmicu.


Roman Bezjak je također u sjajnoj golgeterskoj formi?


– Jako je važno za napadača da zabija od prvoga kola. Osim toga, bori se i trči za dvojicu. Najvažnije je za napadača da bude pravi u šesnaestercu, da pokupi lopte za gol. Stvaramo dosta šansi, mogli smo dati i više od četiri gola Puljanima, ali i ovako je sve bilo jako pozitivno.


Nogomet u mislima


Ozračje na tribinama je bilo prilično poticajno?


– Bilo je stvarno jako lijepo igrati, navijači su nas digli od prve minute, dali nam snagu da izvučemo dodatne snage. Nije bilo lako igrati cijelu utakmicu u tako visokom ritmu uz veliku vrućinu.


Sada se možete u miru okrenuti prvoj utakmici trećega pretkola Europske lige protiv »Istanbul Basaksehira«?


– Nismo još gledali njihove utakmice jer smo bili koncentrirani na prvenstvene. Imamo dovoljno vremena za analizu, da vidimo kako bismo mogli taj duel dobiti. Igraju se dvije utakmice, prva u gostima i bit će važno pokušati ne izgubiti, odnosno napraviti pozitivan rezultat uz dati gol.


U njihovim redovima ima dosta poznatih nogometnih imena?


– Momčad koja je četvrta u Turskoj sigurno je kvalitetna. Imaju kvalitetne igrače, ali i u ovoj utakmici, kao i prethodnima, moramo se više koncentrirati na sebe nego na suparnika. Respektiramo svakoga, ali ako mi uđemo u utakmicu s našom idejom igre možemo svakoga dobiti.


Postoji li zabrinutost ili nelagoda što morate u zemlju u kojoj vlada nestabilna politička situacija?


– Sigurno da je bio čudan osjećaj da moramo dolje nakon što smo vidjeli što se zbiva u Turskoj, međutim možda je to trenutno jedna od najsigurnijih država na svijetu i vjerujem da će oni utakmicu organizirati na visokoj razini. Idemo u Tursku ne razmišljajući o tome, već da odigramo utakmicu koja nam otvara vrata play off-a i to je jedino što je važno – rekao je Gavranović.