Podijelio navijače

GAVRANOVIĆ O ZVIŽDUCIMA ‘Novi ugovor? Trenutno nemam novih informacija na tu temu’

Ivan Volarić

Ako netko misli da me treba izviždati neka to čini, ako misli da mi treba pljeskati neka mi plješću. Meni je najvažnije saznanje da sam, kada sam izašao s terena, pružio sve od sebe za klub koji me plaća i za koji igram – kaže Gavranović



RIJEKA Mario Gavranović praktički u svojem drugom dodiru s loptom na utakmici protiv »Cibalije« postigao je svoj treći ovosezonski prvenstveni, odnosno ukupno šesti pogodak u službenim utakmicama ove sezone.


Spretna reakcija kod pogotka, ali i njegova dobra igra, nije ni približno izazvala reakcije na tribinama kao trenutak kada ga je trener Matjaž Kek sredinom nastavka povukao s terena. Dio navijača, uglavnom pripadnika Armade, zvižducima je reagirao na njegove pregovore (siječanj će pokazati jesu li bili uspješni) s »Dinamom« u zadnjim satima ljetnog prijelaznog roka. Sa zapada i istoka je pak stigao pljesak ohrabrenja, djelomično kao kontra na Armadine zvižduke, a djelomično vjerojatno kao znak da negdje drugdje treba tražiti krivca za poslovanje s »mrskim rivalom«, a ne u igraču koji to nije mogao činiti bez dopuštenja kluba.


Zvižduk i pljesak 


– Rekao sam što sam imao na tu temu – govorio je nakon utakmice Gavranović. – Stojim iza toga, i nadalje ću davati sve za ovaj klub. Još uvijek se jako dobro osjećam u Rijeci, unatoč zvižducima.




Zvižduci su dolazili sa sjevera, pljesak u većem postotku sa zapada i istoka?


– Ne zamaram se time. Ako netko misli da me treba izviždati neka to čini, ako misli da mi treba pljeskati neka mi plješće. Meni je najvažnije saznanje da sam, kada sam izašao s terena, pružio sve od sebe za klub koji me plaća i za koji igram.


Zvižduci su vjerojatno stigli i zbog toga jer je još uvijek ostalo nerazjašnjeno što se točno događalo 31. kolovoza?


– Rekao sam što sam imao reći na tu temu. Ostalo me ne zanima. Skoncentriran sam na utakmice kojih ima dosta. Sve ostalo možda zanima neke druge ljude, a mene ne.


Postoji li još uvijek mogućnost da produžite ugovor s »Rijekom«?


– Trenutno nemam novih informacija na tu temu pa nemam neki konkretan odgovor na to pitanje.


Vratimo se onda na utakmicu protiv »Cibalie«?


– Jako dobro smo ušli u utakmicu, zabili smo odmah dva gola, a poslije je bilo dosta lagano držati sve to skupa. Ritam je bio dobar, nije bilo ozljeda, nije bilo nekih većih poteškoća tako da smo dosta mirno priveli utakmicu kraju.


Najbrži pogodak 


Zabili ste pogodak nakon stotinjak sekundi, ali ovo nije bio vaš najbrži pogodak u dresu »Rijeke«. Svojevremeno ste zabili »Dinamu« u 17. sekundi utakmice?


– Cilj je bio što prije postići pogodak i natjerati ih da zaigraju otvorenije. Protok lopte nam je bio jako dobar, dolazili smo dosta lagano u šanse i mogli smo postići još pogodaka.


Ponovo kao momčad djelujete jako moćno i silovito, kao u većem dijelu prošle sezone?


– Imamo sada širinu u kadru koja je jako važna jer sada ulazimo u ritam utakmica svakih tri-četiri dana. Sigurno da će u nekim trenucima trebati svi igrači u kadru i vrlo bitno je da imamo konkurenciju i kvalitetu. Doći će utakmice kada će biti malo teže i za to moramo biti spremni. Svi igrači moraju biti spremni za ritam i kvalitetu, što igranje u »Rijeci« zahtjeva.


Sedmicom ste poslali snažnu poruku uoči AEK-a?


– Dobro smo radili u ova dva tjedna tijekom stanke, dobro smo se pripremili. Došli su i neki novi igrači. Trebat će im neko vrijeme da se snađu, ali do sada su sve svi dobro uklopili tako da možemo pozitivno gledati prema nastavku sezone – zaključio je Gavranović.