Idol navijača

Franko Andrijašević otvorio dušu i progovorio o mogućem ostanku na Rujevici

Denis Frančišković

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL



RIJEKA Franko Andrijašević je igrač kojeg riječka publika jednostavno obožava. Posebno kad igra protiv Hajduka. Sve odrađuje krajnje profesionalno iako je svakom igraču uvijek teško izbaciti sve emocije prema bivšem klubu. Franko je također odigrao zapaženo unatoč ozljedi koja ga je mučila u posljednje vrijeme. Njegov majstorski ulazak u šesnaesterac i vratnica već su u prvom poluvrremenu navijestili slom Splićana.


– Treba prvo čestitati navijačima na fantastičnoj atmosferi, ali i stožeru i suigračima jer odigrali smo vrhunsku utakmicu. Iskreno, očekivao sam da će biti puno teže. Znali smo što želimo, imali agresiju i dosta prilika. Na kraju ovo je naša i više nego zaslužena pobjeda. Kad se svi skupa držimo dogovora i igramo jedan za drugoga, onda nas to i nagradi. Je li bilo straha da nam se osvete vratnice? Iskreno ne, osjećamo sam da smo bolja momčad. I da je uz odličnu publiku nekako sve na našoj strani. Nervoze nije bilo niti na poluvremenu, samo smo jedni drugima rekli da nastavimo u istom stilu – istaknuo je Andrijašević.


O suparniku nije htio previše govoriti, a borbu za drugo mjesto ne smatra niti izbliza privedenom kraju…




– Teško mi je govoriti o Hajduku i njihovoj pripremi utakmice, no ja znam da smo mi ispunili sve što smo planirali. Odigrali smo na stvarno visokoj razini. Puno je još do kraja, ima još 30 bodova u igri… No, gušt je ovako kad su tri, četiri momčadi u borbi za drugu poziciju. Mi smo sad drugi i puno ovisi o nama samima. Vjerujem da ćemo na kraju uspjeti zadržati ovo mjesto. Tudorove najave? Ne želim komentirati, mi imamo svoj put i zamisli i vjerujem da ćemo u tome uspjeti – dodaje Andrijašević za kojeg su utakmice s Hajdukom uvijek posebne.


– Sigurno da su prisutne posebne emocije. Ipak je to derbi kojeg svi doživljavamo malo drugačije nego druge utakmice. Nakon ovakve pobjede svima nama je lijepo, samopouzdanje se diže i vjerujem da ćemo i dalje pokazati da smo prava klapa i da kad svi ginemo jedan za drugoga onda se to vidi i na terenu i na rezultatu – smatra Franko.


Riječka publika ga posebno cijeni. Može li se dogoditi da i dalje nakon ljeta ostane na Rujevici?


– Zavolio sam ovu publiku, a vidim i oni mene. Osjećam se ovdje sretno i ispunjeno. Ostanak na Rujevici? Pa meni je ovdje dobro, vidjet ćemo. Ako se uspije nešto iskombinirati, sigurno ću biti jako sretan – zaključuje Andrijašević.