Najbolji igrač HNL-a

Franko Andrijašević je morao biti s “kockastima” u Tallinnu

Orlando Rivetti

Franko Andrijašević, Foto: V. KARUZA

Franko Andrijašević, Foto: V. KARUZA

Franko Andrijašević u siječnju bio jedan od najboljih igrača na turniru u Kini i morao je biti makar u Tallinnu, gdje nisu putovali Luka Modrić i Ivan Rakitić



RIJEKA Izbornik Ante Čačić održao je obećanje, za prijateljski susret u Tallinu nije aktivirao pretpoziv Franku Andrijaševiću (isto vrijedi za Pašalića i Leovca), ali je naknadno pozvao Antu Ćorića! Na Rujevici su uvjereni da su sve to Čačićeve predstave.


Poput izjave »da su korisniji u klubovima«. Nakon što je Andrijašević u siječnju bio jedan od najboljih igrača na turniru u Kini, morao je biti makar u Tallinnu, gdje nisu putovali Modrić i Rakitić…


Andrijašević se priprema za nastavak prvenstva, gostovanje u nedjelju u Vinkovcima protiv fenjeraša Cibalije, a onda 8. travnja protiv Dinama na Rujevici. U Vinkovcima će morati biti oprezan u duelima da ne bi još jednom morao preskočiti susret s Dinamom (afera »smrade, jedan…« u Koprivnici i tri utakmice neigranja), ako dobije treći žuti karton. Andrijašević se vraća na mjesto zločina. U Vinkovcima su mu oduzeli regularan pogodak (sudac Križarić).




U Tallinnu sutra navečer neće biti Andrijaševića, niti Leovca, nekadašnjeg igrača Rijeke), ali će nastupiti Filip Bradarić, arhitekt u Kekovom sastavu. Zanimljivo, u prvoj momčadi selekcije Hrvatske trebali bi se naći neki bivši igrači Rijeke – Lešković (Dinamo), Mitrović (Bešiktaš) i Kramarić (Hoffenheim), što je najbolja potvrda ispravnosti puta kojim su krenuli u HNK Rijeka. Filofozije jeftine kupovine i skupe prodaje… Usput moraju stvarati rezultat!


Zajedno u srijedu


Na Rujevici skupljaju informacije o svojim igračima po nacionalnim selekcijama. Tek u srijedu bit će svi na okupu. Ristovski je bio jedan od najboljih (ocjena 7) u pobjedi 3:0 protiv Lihtenštajna u Vaduzu, naravno uz dvostrukog strijelca Nestorovskog iz Palerma. Crnogorci Vešović i Šofranac su sinoć u Podgorici igrali protiv Poljske, Slovenci Črnic i Bezjak su kod izbornika Kataneca, Škotska je sinoć bila na meniju…


Matjažu Keku preostaje jedino čekati i vidjeti tko će se vratiti u kakvu stanju, koliko je tko igrao. Je li gubio vrijeme, ili se previše potrošio… Tako je to s reprezentativnim stankama. Ne očajava Kek zbog toga, bio je izbornik Slovenije kada je u majstorici šokirao Putina, eliminirao Ruse i odveo momčad na Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Nema Šofranca, ali Kek ima tri stopera, Eleza, Kulušića i Župarića, za uigravanje.


Priprema se utakmica u Vinkovcima, ali jamačno Kek ima u glavi neke kombinacije i za susret s Dinamom. Bez obzira na to što ima jasnu filozofiju – utakmica po utakmica. Korak po korak. Od prevelikog broja informacija igrača boli glava…


Četvrti krug


Dva žuta kartona, osim Andrijaševića, imaju još Maleš, Čanađija, Gorgon, Prskalo, Šofranac, Črnic i Zuta. Vrag nikad ne spava. Dinamom će se Kek baviti po povratku iz Vinkovaca. Do tada neka se Dinamo bavi – Rijekom… Četiri koraka prednosti su bogatstvo. Kako reče Mišković, neka ostane tako i nakon međusobnog ogleda na Rujevici. Što bi značilo da nije bilo pobjednika.


Nakon susreta počinje posljednji, četvrti krug maratona HNL-a! Svaki izgubljeni bod može biti presudan utrci za naslov prvaka. Rijeka neće podcijeniti Cibaliju, opekli su se za prošla gostovanja. Izgubili dva boda.


Topnici Andrijašević, Gavranović i Gorgon, 27 golova zajedno, podmazuju cijevi. Trebali bi biti ključni igrači u posljednjih jedanaest kola. Rješavati utakmice s Cibalijom, ali i Dinamom… Hvatati male i velike ribe. Andrijašević i Gorgon su pridodana vrijednost, njihov dolazak promijenio je način razmišljanja momčadi. Igra se jedan drugi nogomet.


U očekivanju da svi budu opet na okupu, Riječani će sutra odigrati prijateljski ogled s Naprijedom iz Hreljina.