Danas utakmica na Rujevici

Filip Bradarić uoči večerašnjeg susreta: ‘Želimo dobiti Osijek i ostati u utrci za naslov prvaka’

Orlando Rivetti

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Osijek je u Maksimiru pokazao kvalitetu. Zaslužuje naš respekt, njihova sjajna pobjeda protiv lidera prvenstva je nama još veći izazov. Igra se na Rujevici, pozivam navijače da zajedno uzmemo tri boda, zakompliciramo situaciju na vrhu ljestvice, ostanemo u utrci za naslov prvaka



RIJEKA Tri je utakmica patio na tribinama. Lav u kavezu bio je Rijekin kapetan Filip Bradarić nakon što mu je Disciplinska komisija HNS-a odrezala kaznu od tri utakmice neigranja zbog isključenja na Kup utakmici 4. travnja u Maksimiru  i   prekršaja kojega nije napravio… Častio ga je sudac Zebec, a jedini razlog isključenja bio je taj što je na drugoj strani bio – Dinamo… Kapetan se vraća protiv Osijeka, koji je u prošlom kolu dobio Dinamo usred Maksimira!


– Osijek je u Maksimiru pokazao kvalitetu. Zaslužuje naš respekt, njihova sjajna pobjeda protiv lidera prvenstva je nama još veći izazov. Igra se na Rujevici, pozivam navijače da zajedno uzmemo tri boda, zakompliciramo situaciju na vrhu ljestvice, ostanemo u utrci za naslov prvaka.


Obrana naslova prvaka usprkos zaostatku od devet bodova za vodećim Dinamom šest kola prije kraja?




– Da, dobro ste čuli, želimo dobiti Osijek i ostati u utrci za prvo mjesto. Obrana naslova je cilj dok postoje i minimalne šanse. Želimo uvijek najviše, prvo mjesto! Šteta je što smo posijali nešto bodova jesenas, mogli smo bolje. Ponavljam, nikad se ne predajem, dok postoji i minimalna šansa. Pomogla mi je takva filozofija u nekoliko životnih situacija. Volio bih da tako razmišlja svaki igrač u svlačionici, a mislim da je upravo tako. Ništa u životu nije nedostižno ako vjeruješ u ono što radiš, vjeruješ u sebe i svoje mogućnosti.



Rijeka – Osijek    19 satiHajduk – Dinamo    ned 17Lokomotiva – Istra 1961    ned 19.30Inter – Rudeš    pon 16Cibalia – S. Belupo    pon 18Dinamo    30    20    6    4    60:25    66Hajduk    30    18    7    5    61:29    61Rijeka    30    18    3    9    65:29    57Osijek    30    13    13    4    48:31    52Inter    30    9    9    12    34:51    36Lokomotiva    30    9    8    13    38:45    35S. Belupo    30    8    8    14    27:39    32Rudeš    30    6    8    16    31:57    26Istra 1961    30    6    6    18    23:48    24Cibalia    30    6    6    18    30:63    24SLJEDEĆE KOLO (28. travnja):  Dinamo – Rijeka, Osijek – Lokomotiva, Istra 1961 – Inter, Rudeš – Cibalia, Slaven Belupo – Hajduk.


Protiv Istre 1961. vratili ste se pobjedničkoj stazi?


– Izuzetno teška utakmica koja podiže samopouzdanje. Pokazala je karakter naše momčadi. Danas  punim gasom do nove pobjede. Sve drugo bio i neuspjeh, bez obzira što je Osijek momčad kojoj treba skinuti kapu, ali igra se na Rujevici. Imamo otvorene neke račune. Jednom su odnijeli bodove…


Idealni uvjeti


Željni igre nakon tri kola prisilnog odmora?


– Motiviran kao što mora biti cijela ekipa, zajedno pružiti maksimum, jer Osječane još nismo dobili ove sezone. Vrijeme će biti dobro, stadion pun, idealni uvjeti za dobru zabavu. Bit će prava Rijeka, ona nabujala koja nosi sve pred sobom.  


Definitivno ste gladni igre i – pobjeda. U Kranjčevićevoj i Puli bili ste s ekipom, na tribinama?


– Volim nogomet, klub u kojem igram. Ako svojim prisustvom mogu dati ekipi jedan posto, uvijek ću biti na tribinama, uz momčad.



NEDJELJA, 19 Arenasport 3RIJEKA(4-2-3-1)SLUGAlRASPOPOVIĆlŽUPARIĆlPUNČEClŽUTAlBRADARIĆlGRAHOVAClACOSTYlGORGONlHEBERlČOLAKlOSIJEK(4-2-3-1) MALENICAlŠORŠAlŠKORIĆlMILOVIĆlBARIŠIĆlJAMBORlMIOČlBOBANlHAJRADINOVIĆlPERVANlMARIĆ lStadion HNK Rijeka.    Sudac  Fran Jović (Zagreb).


Trener je rekao da ste u posljednjih šest utakmica odigrali  jednu i pol utakmicu, nije dakle bio zadovoljan nekim nastupima?


– Slažem se s Kekom koji uvijek traži više i bolje. Na svakoj utakmici. Željan sam igre i dokazivanja, vjerujem da ću to i  pokazati.


Pauza od tri utakmice nije sigurno dobra na putu za Rusiju?


– Šest je kola do spuštanja zastora na Hrvatsku nogometnu ligu, dosta je pravih utakmica, poput ove s Osijekom, pa Dinamom i Hajdukom. Na meni je da na svakoj budem na visokoj razini. Zbog Rijeke i sebe.


Lani ste imali osam bodova prednosti na proljeće, stalno je bila panika, sada su vas svi otpisali, priča se samo o Hajduku i Dinamu?


– Bolje je tako. Da u tišini radimo i da iz utakmice u utakmicu pokušamo skupljati tri po tri boda… Pa kada nas ugledaju na retrovizoru možda im bude kasno… Ne gledamo druge, niti što rade, samo sebe.


Pravi gard


U proljetnom nastavku pobijedili ste samo  Dinamo  na Rujevici?


– Danas  je derbi, na nakon sedam dana drugi u Maksimiru, na kraju, u 36. kolu igramo s Hajdukom. Ako se pokažemo u pravom svijetlu, ništa nije nemoguće. S pravim gardom…



Fran Jović iz Zagreba vodit će utakmicu na Rujevici. Pomoćnici će biti Zagrepčani Ivica Modrić i  Igor Krmar kao i četvrti sudac, Krunoslav Ambrinac. Suci iza gola bit će Dalibor Mlakar i Ivan Vučković, Delegat utakmice Jure Zečević iz Knina, a kontrolor suđenja Draženko Kovačić iz Križevaca. Zanimljivo je da su se imena sudaca pojavila na službenim stranicama HNL-a tek jučer oko podne… Naravno,  najzanimljivije će biti na Poljudu u nedjelju u susretu Hajduka i Dinama. Određen je Mario Zebec iz Varaždina, onaj koji je upropastio polufinale Kupa Dinamo – Rijeka, isključivši Bradarića (ali ne samo to…). Čudna odluka povjerenika za suđenje, ali gore bi bilo jedino da je odredio sam sebe. Na sreću,  povjerenik Igor Pristovnik prestao je suditi… Pomoćnici su Križarić iz Čakovca i Conjar iz Osijeka, četvti sudac Pataki iz Đakova, dodatni Pajač iz Sv. Ivana Zeline i Bel iz Osijeka.  Delegat je Vučemilović iz Osijeka, a kontrolor suđenja Svilokos iz Siska.   


Vraća se Gorgon iz šampionske Rijeke?


– Pokazao je da puno znači ekipi. Samom pojavom. Da o pristupu ne govorim. Njegova kvaliteta nije upitna. Lakoća igranja i zabijanja je fascinantna.


Trener Kek je nakon Rudeša govorio o sramoti. Je li bilo – uzbune u svlačionici ?


– Boli svaki poraz. Nakon ovakvog dvostruko više, osjećaš se kako nokautirani boksač u prvoj rundi. I to se događa u nogometu. Sigurno je da nas je poraz u Rudešu malo uzdrmao, ali nije pokolebao. Nisam igrao, bio sam na tribinama, pa mi je teško govoriti o zbivanjima na travnjaku. Izašli smo u Puli iz te crne rupe poraza. U teškoj utakmici stvorili smo pretpostavke za dominaciju u nastavku utakmice, stvorili dosta prigoda i zabili jedan gol. S Osijekom će biti nova priča. Iskreno se veselim utakmici.