Veznjak »Rijeke«

Filip Bradarić pokušao nakon utakmice protiv AEK-a proniknuti razloge poraza

Ivan Volarić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Loše smo ušli u utakmicu, međutim igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Grci su stvarno zrela i dobra ekipa. Na nama je da se dignemo, izvučemo pouke što nije bilo dobro – rekao je Bradarić



Vjerojatno bi, da su mogli, igrači »Rijeke« odmah nakon poraza od AEK-a najradije sjeli u autobus i krenuli put Splita što prije odigrati jadranski derbi i pokušati isprati gorak okus europskog posrtaja pred svojim navijačima. Najbolji je to dokaz da ih itekako peče poraz od Grka, kojega nitko na Rujevici nije očekivao, a posebno ne u okolnostima u kojima je stigao – nakon jedne od slabijih europskih partija »bijelih« posljednjih sezona.


– AEK je bio bolja momčad, međutim primili smo dva gola iz prekida, neke prilike nismo iskoristili… – objašnjavao je nakon utakmice Filip Bradarić, splitski reprezentativni veznjak u riječkim redovima. – Najviše mi je žao 15-ak minuta drugoga poluvremena u koje smo stvarno dobro krenuli. Ništa, idemo dalje, pred nama je novi izazov i nova utakmica. Imamo nekoliko dana da analiziramo što je bilo loše i onda možemo reagirati, a najvažnije je da brzo nadolazi nova utakmica u kojoj možemo isprati gorak okus poraza.


Zakazali ste u prvom redu na planu agresije, duel igre…?




– Između ostaloga, loše smo ušli u utakmicu, međutim igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Grci su stvarno zrela i dobra momčad. Na nama je da se dignemo, izvučemo pouke što nije bilo dobro i poradimo na nekim stvarima. Puno utakmica je ispred nas i to nas veseli jer imamo puno šansi za dokazivanjem.


Nisu nas nadigrali


Startnim porazom umanjili ste izglede za plasman u drugi krug?


– Kada smo saznali naše suparnike u skupini rekli smo idemo se potući sa svima. Idemo od utakmice do utakmice, idemo probati svakoga namučiti pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. Ovo je bila prva utakmica i nećemo sada nakon jednog poraza donositi neke konačne zaključke.


Je li vas možda sputao svojevrsni imperativ pobjede pod kojim ste ušli u utakmicu protiv AEK-a?


– Sigurno da smo očekivali da ćemo dobiti utakmicu, ali znali smo da su dobra ekipa. Međutim, možemo to gledati i na drugi način. Nisu nas nešto osobito nadigrali, dobili smo dva gola iz prekida. Jako su stabilna ekipa, koja je u stanju kazniti svaku pogrešku koju napraviš.


Slažete li se da su »Salzburg« i »Olympiakos« kvalitetnije momčadi od AEK-a?


– Po meni AEK je čak bolja momčad od »Olympiakosa«, barem po onome što su pokazali na Rujevici. Dakle, riječ je o momčadi koja u svakom trenutku zna što hoće. Izuzetno su me se dojmili! Znali smo da su prava ekipa, a to pokazuju i njihovi rezultati. Izuzetno su stabilni, djeluju jako iskusno.


Želite reći da niste vi bili toliko loši koliko su oni bili dobri?


– Teško je o tome pričati. Tko zna, možda da smo krenuli od prve minute malo odlučnije možda bi ih stisnuli. Zasluženo su pobijedili, a na nama je da krenemo dalje.


…prema gostovanju na Poljudu ove nedjelje?


– Uvijek je izazov gostovati na Poljudu. Imamo dugi niz neporaženosti protiv njih i idemo ga nastaviti. Moramo se dignuti nakon ove utakmice, probati pobjedom isprati gorak okus poraza.


Hajduk je posložen


Igrači »Hajduka« su puni samopouzdanja i entuzijazma uoči ovog jadranskog derbija, žele prekinuti dugogodišnju riječku dominaciju?


– Oni su uvijek optimisti kada igraju kod kuće i nitko nije favorit na Poljudu. Imaju pravo biti samouvjereni i puni samopouzdanja jer su u nekim utakmicama ove sezone djelovali jako dobro. Dosta dobro su posloženi, neće nam biti lako.


U »Hajdukovoj« svlačionici ima igrača koji mogu svakome zagorčati život?


– Ono što mi upada u oči je činjenica da ih je trener dobro posložio, da se u svakom trenutku zna tko što mora raditi. Pričao sam malo u reprezentaciji s Nižićem i oni su stvarno zadovoljni trenerom. Vidi se da ih krasi momčadski duh i na tome grade optimizam.


Prošle sezone na putu do naslova uglavnom ste bili dominantni u derbijima. Ove sezone to nije slučaj, već ste doživjeli dva poraza u derbijima, od »Osijeka« i »Dinama«?


– Ne volim se vraćati unazad i na ono što je bilo. Imamo utakmicu ispred sebe, bit će drugačija od ostalih do sada. Moramo se dobro pripremiti da se pokažemo u prošlosezonskom svjetlu.


Koliko vas je potrošila utakmica protiv AEK-a?


– Teška utakmica, nametnuli su nam jak ritam, ali u profesionalnom sportu se ne smiješ izvlačiti na umor. Idemo u Split maksimalno angažirani s nadom da ćemo izvući dobar rezultat – poručio je Bradarić.