Ususret ključnoj utakmici

Filip Bradarić: Možemo se nadati velikim stvarima ako više nitko ne ode

Ivan Volarić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Istanbul je protivnik koji će pokazati gdje smo i što smo. Ako uđemo u tu utakmicu s velikom željom sigurno da smo u stanju odigrati jednu dobru partiju  – kaže Bradarić



RIJEKA Filip Bradarić, Splićanin u srcu riječke vezne linije, utkao je svoj doprinos u vrlo dobar riječki start u novu sezonu. »Bijeli« su na splitskih 3:0 nadovezali još jednu pobjedu od tri gola razlike (4:1) ostvarenu u regionalnom derbiju. Sedam pogodaka u dvije utakmice uz tek jedan primljeni, te atraktivnu igru razlog su za zadovoljstvo i optimizam na Rujevici.


Možemo bolje


– Stvarno je to dobro izgledalo, a posebno nakon utakmice u Splitu gdje je rezultat bio odličan. Nadali smo se da će i protiv »Istre 1961« to biti dobro kao u Parku mladeži, no uvijek postoji određena bojazan jer ponekad je najteže igrati te utakmice u kojima su svi unaprijed upisali bodove. Nikad ne znaš gdje će to završiti kada nešto krene u krivom smjeru. Međutim, poveli smo već u 7. minuti 2:0 i to nas je stvarno podignulo, imali smo fenomenalno otvaranje utakmice, a nakon toga sve je krenulo u nekom normalnom smjeru. Kod 4:0 smo se malo opustili, smanjili gas što je i normalno. Odlično smo ušli u sezonu, pripreme koje su iza nas su odrađene fantastično. Nadam se da ćemo svi ostati na okupu, da nitko od igrača više neće otići, a onda se možemo nadati nekim većim stvarima ove sezone.Bez obzira na probleme i kvalitetu »Istre 1961« i »Splita« odaslali ste HNL konkurenciji snažnu poruku s ove dvije pobjede na otvaranju sezone i to ne onu verbalnu kroz novine, već s travnjaka?

– To je najbitnije. Sve što se priča i piše je manje bitno, najbitnije je ono što se napravi na terenu. Slažem se, poslali smo jednu snažnu poruku i sigurno da će nas svi suparnici gledati s dodatnom dozom respekta nakon ove dvije utakmice. Međutim, mi unatoč svemu tome moramo samo nastaviti ići svojim putem, onako kako smo krenuli u sezonu i držati se tog cilja. Moramo ići iz treninga u trening, utakmice u utakmicu ne razmišljajući o nečemu što dolazi kasnije, već onome što je sljedeće.


Stvarate puno šansi, postižete dosta golova, međutim defanzivni blok još uvijek nije na najvišoj mogućoj razini?




– Sigurno da ima prostora za napredak u igri i da ćemo puno raditi na tome. Otišli su nam neki igrači iz obrane i moramo se ponovo uigrati što se tiče tog defanzivnog dijela. Međutim, najbitnije je da smo krenuli dobro, a sigurno da ima još prostora za napredak.


Dosta dobro izgledate u paru s Malešom?


– U ove dvije utakmice smo držali sredinu terena na jednoj dobroj razini, stvarno se dobro osjećam u igri s Matom. Točno znam što će u kojem trenutku napraviti. Kada uz sebe imaš jednog takvog igrača onda ti je puno lakše igrati. Nadam se da ćemo ovu sezonu odraditi zajedno pa ćemo vidjeti što dalje.


Nova priča


Idućega četvrtka u Istanbulu očekuje vas prva utakmica trećega pretkola Europske lige?


– To je utakmica koja je jako bitna za nas, a posebno kada uzmemo u obzir ono što se dogodilo prošle sezone. Nećemo se obazirati na to jer nova sezona sobom donosi nove utakmice i nove izazove. »Istanbul Basaksehir« je protivnik koji će pokazati gdje smo i što smo. Međutim, ako se psihički dobro pripremimo  i  ako uđemo u tu utakmicu s velikom željom sigurno da smo u stanju odigrati jednu dobru partiju i ostvariti pozitivan rezultat, a svi znamo što bi to značilo uoči uzvrata na punoj Rujevici.


Peče li vas još ispadanje od »Aberdeena« prošle sezone?


– Sigurno da nije ugodno, ali to je sport. Nije dobro gledati na neuspjehe iza sebe, treba uvijek gledati naprijed, prema novim prilikama za dokazivanje. Ovo je sada prilika da to izbrišemo iz sjećanja i da započnemo jednu novu priču.


Ne može se reći da ste bili sretne ruke u ždrijebu, a s obzirom na to da ste bili nositelji?


– Sigurno da smo dobili dobru ekipu za ovu fazu kvalifikacija, ali pokazao je i posljednji Euro da danas svi igraju nogomet. Možda je u tom kontekstu bolje dobiti neku ekipu s poznatijim igračima gdje ćeš onda i ti dati više. Mislim da je za nas bolje da igramo protiv jačeg suparnika jer ćemo onda i sami vidjeti gdje smo, što smo i koliko smo jaki.


Ukoliko prođete »Istanbul Basaksehir« plasman u skupine EL neće biti nedostižan?


– To je najveći cilj. Međutim, treba ići korak po korak, krenuti od prve utakmice i onda pokušati stepenicu po stepenicu dosegnuti naš cilj – rekao je Bradarić.