Trener kadeta

Edo Flego nakon “Nerea Rocca”: Po kvaliteti smo zaslužili finale

Ivan Volarić

PRAVI TEST VRIJEDNOSTI – Edo Flego / snimio I. TOMIĆ

PRAVI TEST VRIJEDNOSTI – Edo Flego / snimio I. TOMIĆ

Da nam je netko prije turnira rekao da ćemo ovako prezentirati sebe i klub, mislim da bi svatko od nas to unaprijed potpisao – kaže trener Edo Flego



 Kadeti »Rijeke« vratili su se iz Italije gdje su u nedjelju ispadanjem u polufinalu zaključili svoj nastup na kvalitetnom međunarodnom turniru »Nereo Rocco«. Momčad Ede Flege bila je bolja od japanske »Ryukei Kashiwe« (3:0 b.b), »Udinesea« (2:0), »Juventusa« (1:0) i »Venezije« (2:0) da bi u polufinalu izgubila od »Empolija« (6:5-11m, 1:1), nakon izvođenja jedanesteraca.


– Sigurno da smo na kraju, kada sve uzmemo u obzir, a u prvom redu našu kvalitetu, mogli otići dalje – govori trener »bijelih« nada EdoFlego. – Međutim, da nam je netko prije turnira rekao da ćemo ovako prezentirati sebe i klub mislim da bi svatko od nas to unaprijed potpisao.


Dobili ste jedan pogodak iz igre na cijelom turniru što pokazuje da ste igrali zreli natjecateljski nogomet?




– Istina, djelovali smo zrelo, ali igrali smo napadački i moderno. Trebalo je neko vrijeme da se priviknemo na drugačiji nogomet, jer mi u HNL-u uglavnom nemamo takav podražaj kao što smo imali u Italiji. Imali smo prilike okušati se u pravom europskom nogometu da dečki uvide gdje se nalaze i što moraju popraviti da budu bolji. Ovo je bio dobar test i veliko iskustvo za sve nas. Sigurno će nas ovaj turnir učiniti boljima i pametnijima.


Ovaj nastup je samo nastavak dobrih partija u prvenstvu gdje nižete pobjede?


– Ovaj turnir je za nas značajan iskorak. Ako su naši rezultati u prvenstvu pokazatelj gdje smo u tim okvirima, onda je ovaj turnir pokazatelj gdje smo u europskim okvirima. Ipak mi stvaramo igrače za europsku »Rijeku«, a ne samo za »Rijeku« koja će biti u vrhu HNL-a. Kriteriji moraju biti viši.


S pozicije šefa škola mogu vas veseliti sve brojniji pozivi u mlade reprezentacije Hrvatske?


– U redovitom sam kontaktu s izbornicima. Popravili smo tu komunikaciju, a po pozivima igračima vidjelo se da oni malo drugačije gledaju na nas. Za juniorsku reprezentaicju dobili smo pet poziva, za kadetsku tek očekujemo pozive. Izbornik Bašić nam je dao jamstvo da na idućem okupljanju računa na nekolicinu naših igrača. To je sigurno jako važno jer ipak su ti reprezentativni pozivi na svojevrstan način kruna rada za sve te mlade igrače – rekao je Flego.