Riječki mercato

ELEZ, BRADARIĆ, FRANKO… Sportski direktor “Rijeke” otkriva tko bi prvi mogao napustiti Rujevicu

Orlando Rivetti

Srećko Juričić, Foto: R. BRMALJ

Srećko Juričić, Foto: R. BRMALJ

Ima upita za nekoliko igrača, ali ništa nije dogovoreno. Schalke je najkonkretniji. Elez je najaktualniji



RIJEKA Za Eleza pet milijuna od Schalkea 04, za Bradarića četiri milijuna od Bologne, za Andrijaševića pet milijuna od Standarda iz Liegea, gdje je nekad igrao jedan od najboljih igrača Rijeke svih vremena, Velimir Naumović, za Vešovića nekoliko milijuna, kao i za Ristovskog. Za TGV ima zainteresiranih…


Malo mašte i HNK Rijeka će imati jači budžet od Dinamovih 30 milijuna eura. Damir Mišković razmišljao o kupovini – Zdravka Mamića. Kao vanjskog suradnika. Bez obzira na to, što je – gubitnik. Mamiću je ostala samo prijetnja… I hvaljenje Miškovićeve Rijeke!


Prijelazni rok je razdoblje maštanja navijača.




Nije tako s Riječanima, naravno, koji strepe hoće li Rijeka imati dovoljno jaku momčad za kvalifikacije za Ligu prvaka. Teško je zadržati igrače kojima Europa nudi dvostruku, trostruko više nego što imaju na Rujevici.


Svjesni su toga Mišković, Juričić, Mance, Kek… Treba zatvoriti financijsku konstrukciju na bazi od 10-12 milijuna eura.


– Nijemci su najkonkretniji za Eleza. On je najaktualniji. Ništa od Bradarića. Ima upita za nekoliko igrača, ali ništa nije dogovoreno. Za Andrijaševića tražimo više od ponuđenog… Radimo na dovođenju novih igrača – ukratko će u svemu sportski direktor Srećko Juričić.


Kada je riječ o odlascima, odnosno novim imenima. Juričić i Mance najzaposleniji su na Rujevici, dok je stručni stožer kao i igrači na odmoru do 12. lipnja. Igrači su molili dva dana više…


– Obavijestit ćemo vas čim bude nekih novosti… – filozofski će poručiti Srećko Juričić.