Veznjak Rijeke

Domagoj Pavičić: ‘Moramo dignuti glave i razmišljati o pobjedi u Maksimiru. Zašto ne?’

Ivan Volarić

U IŠČEKIVANJU RIJEČKOG PRVIJENCA – Domagoj Pavičić i duelu s Osječaninom Alenom Grgićem / snimio D. ŠKOMRLJ

U IŠČEKIVANJU RIJEČKOG PRVIJENCA – Domagoj Pavičić i duelu s Osječaninom Alenom Grgićem / snimio D. ŠKOMRLJ

Nedostajat će nam u derbiju nekoliko igrača, ali moramo bez njih. Pružit ćemo sve od sebe da ih nadomjestimo pa što bude. Svi vjerujemo da možemo do tri boda – kaže 23-godišnji veznjak



 Domagoj Pavičić i drugu je utakmicu zaredom asistirao za pogodak. Igrač »Dinama«, na najmanje šestomjesečnoj posudbi u »Rijeci«, na bečkom »Prateru« poslužio je Zorana Kvržića za treći riječki pogodak, a prošle nedjelje isplatila mu se upornost kada je nakon oduzete lopte osječkom braniču Mateu Baraću poslužio Marija Gavranovića za kratkotrajno vodstvo Riječana. Ukupno – pet asistencija u devet nastupa.


– U prvom poluvremenu ni s jedne ni s druge strane nije bilo prilika. U nastavku smo se mi dignuli, zabili smo gol i mislili smo da utakmica ide u našem smjeru – vratio se Pavičić na riječki posrtaj u derbiju s »Osijekom«. – Vjerovali smo u tim trenucima da ćemo zabiti još koji pogodak. Međutim, primili smo gol za 1:1. Dobro smo reagirali nakon toga, stvorili dvije, tri mrtve šanse, koje nažalost nismo iskoristili. Nakon toga primili smo europogodak. Šteta, mislim da smo dobro igrali, ali na kraju nismo mogli izbjeći poraz.


Puno toga u prvom poluvremenu usmjerila je promjena glavnog suca i sudačkog kriterija?




– Ne bi komentirao previše suđenje. Suđenje je takvo kakvo je. Sigurno da je utjecala promjena suca i kriterija, ali ne bih o suđenju. Idemo dalje.


Kvaliteta


Travnjak je s obzirom na vremenske neprilike bio u »top« stanju?


– Teren je bio odličan! Malo brži, sklizak, ali uglavnom odličan za igru.


Iako ste po šansama bili bliže pobjedi, »Osijek« je potvrdio da posjeduje igračku kvalitetu za sam vrh prvenstvene ljestvice?


– Za mene je onaj tko na kraju pobijedi zaslužio doći do toga. Sigurno da Osječani imaju kvalitetu, dobrih igrača, uostalom imali su tri boda u rukama u Maksimiru do zadnjih trenutaka utakmice. »Dinamo« se izvukao u zadnjim sekundama. To pokazuje da su Osječani kvalitetna ekipa.


»Dinamo«, »Rijeka«, »Osijek« i »Hajduk« »stisnuti« su na vrhu ljestvice – u razmaku od sedam bodova?


– U prvom redu vjerujem da će prvenstvo biti zanimljivo do samoga kraja. I »Hajduk« i »Osijek« su se dignuli ove sezone, ali vjerujem da ćemo se odvojiti od njih, a onda probati prestići »Dinamo«.


Optimizam


Zvučite optimistično iako su iza vas dva bolna prvenstvena poraza?


– Moramo biti optimisti! Moramo dignuti glave, skupiti se i gledati prema idućoj utakmici, te probati pobijediti u Maksimiru. Zašto ne?


Koliko je realno to očekivati s obzirom na nekoliko izostanaka važnih igrača poput Marka Vešovića i Josipa Mišića?


– Istina, nekoliko igrača će nam nedostajati, ali moramo bez njih. Pružit ćemo sve od sebe da ih nadomjestimo. Dat ćemo sve do sebe pa što bude. Svi vjerujemo da možemo do tri boda.


Sigurno će za vas biti neobično gostovati u Maksimiru u dresu »Rijeke«?


– Istina, cijelu karijeru proveo sam u »Dinamu« i bit će sigurno neobično na početku, ali to nije ništa posebno. Bit će to u konačnici utakmica kao i svaka druga.


»Dinamo« je lider, ali ne oduševljava svojim igrama ove sezone?


– S tim dečkima sam proveo puno vremena, sve su to odlični igrači i neće nam biti lako. Moramo pružiti sve od sebe. Možda ne briljiraju igrom, ali što je najbitnije za njih – uzimaju bodove. Svi znamo da su odlična ekipa i jasno je da igranje protiv njih traži maksimum ako želiš napraviti pozitivan rezultat.


Jedna od karakteristika ovosezonske »Rijeke« je da stvarate puno prilika, ali i da puno promašujete. Jasno je da, želite li nešto napraviti u derbiju, morate iskoristiti svoje prilike?


– Slažem se. Stvaramo puno prilika, a malo zabijamo. Imamo po dvadesetak udaraca prema vratima, a lopta nam teško ulazi u suparničku mrežu. Valjda je došlo takvo razdoblje, nadam se da će se to preokrenuti, da ćemo i mi konačno zabiti iz prve prilike pa će sve biti lakše.


Usamljeni Mario


Kao u Beču?


– Baš tako! Sve je bilo lakše kada je Mario iskoristio prvu priliku,a onda i drugu za 2:0.


Mario Gavranović djeluje usamljeno u vršku napada kada je u pitanju gol-učinak?


– Mario je trenutno u najboljoj golgeterskoj formi, nadam se da će se i drugi igrači pridružiti u tom dijelu.


Vama su suci u Puli uskratili prvijenac u dresu »Rijeke«?


– Normalno da mi je žao zbog toga, ali što je, tu je.


Kako vam odgovara pozicija središnje polušpice gdje vas trener Matjaž Kek najčešće koristi?


– Odlično mi odgovara ta pozicija, jer imam dosta slobode u igri, mogu često ići jedan na jedan, blizu sam suparničkom golu… Imam do sada pet asistencija, često ulazim u prilike.


Nedostaju vam jedino golovi?


– Kada bi me još krenuli golovi, onda bi stvarno sve bilo super – poručio je 23-godišnji veznjak »modrih«, koji barem do zime ostaje u bijelom dresu…