Ogled u Puli

Dobra zabava na brodovima za Pulu: Na susjedski derbi morskim putem otišlo 250 “armadaša”

Edi Prodan

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Portal Novog lista će čitavog dana pratiti put »Ponosa i prkosa« navijača »Rijeke« prema Puli, slijede kopnena javljanja, oko 15 sati kreće karavana s više od 1500 navijača



Jutros točno u osam sati iz Vrbnika je prema Crikvenici isplovio brod »Sfera«, crikveničkog brodara »Marinero Tours«, koji održava i brodsku liniju između Šila i Crikvenice, da bi po prilici sat vremena kasnije pristao u glavni grad Kirije.


Prema Rijeci se tako otputilo 170 vatrenih navijača »Rijeke« čiji je cilj jasan – Pula i utakmica najdraže »Rijeke« protiv »Istre 1961«.– Atmosfera na brodu je sjajna, temperamentna, pjesma ne prestaje, nadam se da će tako biti svo vrijeme kao i na povratku, istaknuo nam je Dominik Gršković, vatreni obožavatelj »Rijeke«, ali i cijenjeni enolog PZ Vrbnik. 


Foto V. Karuza


Foto V. Karuza





I dok su Boduli i Kirci već dobrano tukli more, u Rijeci je oko 11 sati krenulo ukrcavanje Armade na brod »Kamelija«, također u vlasništvu Cikveničana.



– Da, mi i vlasnici »Sfere« smo s velikim zadovoljstvom prihvatili upit navijača »Rijeke« tako da smo iznimno ponosni što upravo s našim brodom plovimo u, nadamo se, povijesnoj sezoni za »Rijeku« i sve nas koji ju volimo, istaknuo nam je Nenad Javorić, zapovjednik i vlasnik »Kamelije«. Iz Rijeke je krenuo nešto manji broj putnika, a osim prekaljenih navijača s bezbroj gostovanja, na ukrcaju smo zatekli i najmlađeg putnika, još mu nije ni sedam godina, Vita Cetinu i njegovog tatu Elvisa, kuhara u svim Riječanima dragoj ribarnici i restoranu »Girica«.


– Za »Rijeku« se kod nas navija generacijama, a otići u Pulu brodom doživljaj je nad svim doživljajima. Nadamo se i pobjedi i tituli, a kako će Vito izdržati put – nema straha, s obzirom da stanujemo na Kantridi, na stadionu je od svoje druge godine, istaknuo nam je Elvis Cetina.



Mirno more, bakljada prigodom isplovljenja, i punih šest sati do Pule. Predviđeno uplovljavanje u glavni grad Istre je u 17,30 sati nakon čega slijedi pravac – »Drosina«. I kako većina želi i nada se, uz potpuno uvažavanje petoplasirane momčadi HNL-a, nova tri boda.Ono što se također moglo čuti od većine putnika »Kamelije« – put u Split bio je put ponosa, plovidba prema Puli je isto to, ali i s nemalom dozom – prkosa! Zašto? Izgleda da je poigravanje HNS-a s pravilnikom i navijačima došlo do krajnje točke strpljenja!


Foto Edi Prodan


Foto Edi Prodan



Prema finalnim brojkama, na stadionu Rujevica prodane su praktično sve ulaznice od kontigenta koji je dostavljen s pulskog stadiona »Aldo Drosina«. Riječ je o maksimalnih, s obzirom na kapacitet stadiona, 1.500 ulaznica, no kako se predviđa, u Puli će se naći oko dvije tisuće navijača »Rijeke«.



Oni koji idu bez ulaznice ne bi trebali imati problema jer ih na samom stadionu čeka dodatni kontingent za tribinu što se nadovezuje na onu gdje će biti smještena glavnina navijača. K tome, u cijelosti je sigurnosno odijeljena od domaćih navijača.


Ono što je jako bitno, jer cestom prema Puli putovat će više od 1.500 navijača, mora se krenuti i dovoljno rano kao bi se stiglo na vrijeme. Prema dostupnim informacijama, na prometnici prema Puli naći će se desetak velikih autobusa, pedesetak kombija te skoro dvjesto automobila. Velika je to brojka, no pulska prometna policija je spremna tako da će se kolone u nekoliko navrata pod policijskom pratnjom voditi do stadiona. Ono što se obavezno mora znati je to da svi oni koji na zadnju naplatnu postaju prije Pule stignu nakon 17.30 sati ne mogu dobiti jamstvo da će na vrijeme stići na utakmicu čiji je početak u 19 sati. Stoga, najuputnije je da se iz Rijeke prema Puli krene oko 15 sati. Očekuje se gužva u prometu, do Pule će biti potrebno po prilici 90 minuta vožnje, tako da je pametnije čekati kod naplatnih kućica nego zakasniti na utakmicu zbog koje se i putuje u Pulu.


Foto Edi Prodan


Foto Edi Prodan



Portal Novog lista će čitavog dana pratiti put »Ponosa i prkosa« navijača »Rijeke« prema Puli, slijede kopnena javljanja, oko 15 sati kreće karavana s više od 1500 navijača!