Završila stoperska kriza

Dobra vijest s Rujevice: Mitrović produžio ugovor

Ivan Volarić

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



RIJEKA Završila je stoperska kriza na Rujevici! Matej Mitrović je prema najavama produžio ugovor s »bijelima«, više ne trenira odvojeno, već se priključio ostatku momčadi, što bi tijekom današnjeg dana trebao učiniti još jedan stoper – Josip Elez. Njih dvojica bi uz Mirala Samardžića trebala činiti udarni trio središnjih braniča u sastavu Matjaža Keka, barem na početku nadolazeće sezone.


Naime, ne treba isključiti mogućnost da se u idućim tjednima pronađe zajednički jezik s preostalom dvojicom braniča (Datković, Lešković), koji su odbivši klupske prijedloge za produženje ugovora odstranjeni od momčadi zajedno s Anasom Sharbinijem (traži novi angažman), ali i da Mitrović do kraja kolovoza napusti Rujevicu. Proljetos je bio na meti nekoliko europskih klubova… Inače, u Mitrovićevu slučaju prijepore u pregovorima oko novoga ugovora nije izazvala visina primanja kao u Leškovićevu slučaju, već način raspodjele odštete kod njegova odlaska. Očito je da je u tom dijelu pronađeno rješenje koje zadovoljava obje strane.


Inače, »bijeli« su jučer odradili i drugu prijateljsku utakmicu ovoga ljeta. Uveličali su 60. obljetnicu županijskog ligaša »Poleta« iz Snašića, matičnog kluba vratara Andreja Prskala, te kao i uvijek kada gostuju u labinskom kraju, izazvali poprilličan interes svojih navijača i simpatizera. Riječani su kao i nedavno u Opatiji bili prilično učinkoviti. Do odmora je »hat trick« »potpisao« Nigerijac Ajayi, a u nastavku Tomasov.