Komentar Roberta Franka

Današnja utakmica veliki korak prema naslovu: Ova je “Rijeka” najbolje što Hrvatska ima

Robert Frank

Današnjom utakmicom protiv "Osijeka" na Rujevici HNK "Rijeka" velikim korakom grabi prema prvom naslovu nogometnog prvaka države / Foto Vedran KARUZA

Današnjom utakmicom protiv "Osijeka" na Rujevici HNK "Rijeka" velikim korakom grabi prema prvom naslovu nogometnog prvaka države / Foto Vedran KARUZA

"Rijeka" zaslužuje ovaj naslov u inat Dinamu i HNS-u, Mamiću i Šukeru, sucima i delegatima, raznim nogometno-sudačko-delegatskim komisijama



RIJEKA – Današnjom utakmicom protiv »Osijeka« na Rujevici HNK Rijeka velikim korakom grabi prema prvom naslovu nogometnog prvaka države. Ako u tome uspije, ova će se generacija Riječana zauvijek pamtiti. Bit će označeni velikanima riječke povijesti, jer je titula prvaka najveći sportski naslov za nogometnu naciju poput naše. Iz utakmice u utakmicu ne tako davno nedostižan san sve je bliži stvarnosti. »Rijeka« zaslužuje ovaj naslov, jer nikada nitko u hrvatskom nogometu nije toliko dominirao jednom prvenstvenom sezonom kao naš klub. Trijumf poštenja, pristupa, navijanja, stila života, ljepote igre.


Ovakva »Rijeka« je simbol Hrvatske kakvu želimo živjeti. Hrvatske u kojoj nema privilegiranih i u kojoj su rad i kvaliteta jedino mjerilo uspjeha!


U inat Dinamu i HNS-u


»Rijeka« zaslužuje ovaj naslov u inat Dinamu i HNS-u, Mamiću i Šukeru, sucima i delegatima, raznim nogometno-sudačko-delegatskim komisijama. »Rijeka« zaslužuje ovaj naslov u inat sramotno sterilnom glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu koji pored zdravih očiju ne vidi ili ne želi vidjeti očite nepravilnosti u hrvatskom nogometu. Pred njegovim se nosom odvijaju takve nasmještaljke da se svakom pametnom čovjeku diže želudac od gađenja. Klasična hrvatska priča: onaj koji mora progledati od drva ne vidi šumu.




»Rijeka« zaslužuje i osvojit će ovaj naslov. Naslov zbog poštene Hrvatske, Hrvatske koja mukotrpno radi i odriče se i ono malo kuna kako bi vidjela viteško, džentlmensko nadigravanje gdje pobjeđuje najbolji. I zato će policajac iz Vinkovaca jednom našem navijaču otvoreno reći: »I mi navijamo za vas jer ste oličenje poštenja.«


»Rijeka« zaslužuje naslov zbog Hrvatske u kojoj pobjeđuje pravednost. A to je HNK »Rijeka«, naša Rijeka i Riječani: Armada, navijači, Mišković i Kek, igrači, klub, javnost i sva ona neiskvarena djeca koja hrle na Rujevicu zagrliti svoje idole kojima iskvareni i korumpirani sustav favorizirajući odabrane želi oduzeti ono što im pripada.


Dati sve od sebe


Ova »Rijeka« koju Kek sa suradnicima već godinama strpljivo crta, stvara i nadograđuje, oličenje je najboljeg što Hrvatska daje. Ova »Rijeka« se ne predaje, nasuprot nepravdama diže se i pada, odriče i žrtvuje, beskompromisno ide dalje, unatoč podmetanjima i ismijavanjima moćnika.


I zato kad danas na teren izađe Kekovih 11 i kad se zaori s tribina prepune Rujevice od svih se očekuje da daju sve od sebe. Uspjeh neće izostati, jer je u njega utkano tisuće sati treninga i strpljenja, golemo riječko srce i primorsko poštenje. A mi novolistovci u ovoj smo priči oko nogometnog prvenstva pristrani utoliko što kroz otvoreno podržavanje naše »Rijeke« branimo sustav vrijednosti koji ona predstavlja. Sve najbolje od Hrvatske!