Predsjednik ''Rijeke''

Damir Mišković: Bistre glave povući ćemo neke poteze, uzdrmala me ova sramota

Orlando Rivetti

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić

RIJEKA  Predsjednik HNK »Rijeka«  Damir Mišković nije čovjek koji dramatizira, niti kritizira, poslije jednog poraza. Dapače, redovito ima puno razumijevanja za neke rezultate ispod očekivanja.Protiv je svake euforije u pobjedama, kao što poraz nije – kataklizma. Jučer je, međutim, Mišković, gledajući utakmicu na TV-u u Švicarskoj, bio izrazito ljut. Pomalo ogorčen. 

– Sramotno ponašanje, sramotna igra. Zbog čega je to tako poslije reprezentativne pauze, jednostavno nemam objašnjenja. Ovo je moj najteži poraz u četiri godine. 


Teži od onog od »Aberdeena« na Kantridi, isto je bilo 0:3?


– Teži od svih!  Najbolniji. Vjerojatno jer je neočekivan i neobjašnjiv. 




Srijeda  je novi dan, što dalje?


– Bit ćemo bistrije glave, lakše ćemo shvatiti u čemu je problem. Jer problem  definitivno postoji. Gdje? Rješavat ćemo ga od danas, bez emocija, hladne glave. Uzdrmala me ova sramota. 


I sve one kojima je Rijeka u srcu?


– Ispričavam se svim navijačima. Posebice onima koji su potegnuli do Koprivnice da bi bodrili Rijeku. Ali i onima kojima smo kidali živce ispred malih ekrana. Nije bilo lako gledati takvu utakmicu. Mislim na našu igru, naravno. Poduzet ćemo neke korake. Ponavljam, zašto se to događa nakon pauze, ne znam, ali činjenica je da smo igrali kriminalno. 


Cijela utakmica bez tri spojena dodira s loptom?


– Igrali smo kao divlje svinje… Nije bilo akcija, dodira lopte. Kao da su igrači slučajno spušteni padobranom na zeleni travnjak. Sjedio sam s igračima proteklih dana, razgovarali smo i dogovarali. Stekao sam dojam da je sve u najboljem redu. Ruku na srce, nije da oni neće, da ne žele ali… Jadno je bilo sve to. 


Možda je pritisak prevelik?


– To ne može biti isprika. Mogu shvatiti pritisak u susretima s Dinamom, ali u Koprivnici… Domaćini su bili gladni, išli su na svaku loptu, trčali, zatvarali, a mi… Razočaran sam. Može se izgubiti, ali ne na ovakav način. Raščistit ćemo neke stvari, kada uspostavimo dijagnozu. U svakom slučaju, bolje je sada doživjeti takav debakl u Europi, nego na početku iduće sezone. Trener? Nema to veze s trenerom Kekom. S ovim igračima na klupi je mogao sjediti i Gashi… –  rekao je Mišković koji je definitivno teško probavio, zapravo uopće nije, ovaj poraz u Koprivnici. Najbolniji u njegovu mandatu.