Utakmica snažnih emocija

DRUGI POKUS ”Bijeli” gostovali kod ”Kraljevice” na Oštru: Vatromet golova i dobre zabave

Orlando Rivetti

Fo to S. Drechsler

Fo to S. Drechsler



KRALJEVICA Utakmica snažnih emocija u Mintinim dvorima. Vrelo uspomena. Nogometaši Rijeke prvi puta na stadionu koji nosi ime legendarnog Milana Minte Ružića. Mural s njegovi likom iza gola, njegv kapetan, Srećko Juričić na tribinama uz Mintina brata Borisa, šefa urologije u bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu. Ako vam nešto nije jasno iz Mintine povijesti, negova odnosa s Ćirom Blaževićem, ako vas nešto zanima o Kraljevici i nogometu posljednjih pola stoljeća, tu je Pave Draginić. Zaštitni znak Kraljevica i nogometa. Nije bilo predsjednika kluba Karla Sotošeka, jednog od najboljih igrača svih vremena, na službenom je putu. Ali darove su izmijenili gradonačelnik Dalibor Čandrlić i ptedsjednik HNK Rijeka Damir Mišković. Miškovića je u drugom poluvremenu odvukao miris ćevapa…


Dolazi Rijeka sve mora biti na visokoj razini. O gostoljubivst ne treba govoriti, ali i trava mekana. Bura je puhala cijeli dan, zalijevao ju je marljivi »direktor stadiona«, Ivan Blažetić. Tajnik Robi Cifrek je za svakoga imao vremena i sve nadzirao…Nisu mogli izostati braća Krulić, Anđelić…Na tribnama pola Kraljevice, žene i deca. Veselje. Najteži posao imao je trener Milorad Burul, svlačionica je prije početka bila premalena da primi sve koji su htjeli igrati protiv Rijeke, biti dio predstave koju će Kraljevica pamtiti. Jer i njima je Rijeka u srcu.


Utakmica ? Najmanje važna, ali nemojte to kazati Matjažu Keku !. Rijeka je još jednom bilo okrutno ozbiljna, maksimalno angažirana. Devedes minuta nije popuštala omču koju su neravnopravnim domaćinima stavili oko vrata. Oduševljenje je bilo na tribinama u posljednjim minutama kada je Aleksandar Kurević bio u prilici pokušati svladati Pandura. Rijekini prvi vratari, Sluga i Prskalo, kao i Gorgon, bili su na tribinama. Vratari su prije toga odradili trening.


Rijeka je pobijedila 11-0(6-0), Kek je i ovom prilikom, kao i protiv Malteđkog Balzana, izveo dvije postave. Sastavio dvije momčadi, za svako poluvrijeme po jednu. Ukazao se u nastavku i Ćanađija, odugrao je napoziciji zadnjeg veznog s Lončarom. U prvom dijelu na tim pozicijama ordinirali su Grahovac i Pavičić. Drugu špicu igrali su Dangubić Božinovu i Puljić Čolaku…S obzirom na to da je razlika u klasi ogromna teško je bilo što kazati o igri Rijeke, ali svakako pohvale zaslužuje Črnic za dva sjajna pogotka i jedno proigravanje. Ali i dva lijepa pogotka »beka« Mamića. Vratio se Dangubić…Pavičić je uvijek razigran i nepredvidljiv, Svaiki njegov potez je malo umjetničko djelo…Pucački trenig za nogometaše Rijeke, dobra zabava za gledatelje. Svima pljesak.


KRALJEVICA Prijateljska utakmica: Kraljevica – Rijeka 0:11 (0:6). Stadion Milan Ružić. Gledatelja: 500. Sudac: Marko Linić (Dražice). Strijelci: Čolak 3, Dangubić, Črnic i Mamić po 2, Lončar i Heber po 1. KRALJEVICA: Bilen, Poljičanin, Šegota, Marušić, Maretić, Marković, Rubčić, Burić, Tarle, Devčić, Leoni. Još su igrali: Šimić, Crnković, Sotošek, Kocijan, Kurelić, Stanković, Znamenaček. RIJEKA (I POLUVRIJEME): Nevistić – Raspopović, Župarić, Punčec, Mamić – Grahovac, Pavičić – Mitrović, Dangubić, Črnic – Božinov.RIJEKA (II POLUVRIJEME): Pandur – Pavelić, Escoval, Capan, Žuta – Čanađija, Lončar – Acosty, Puljić, Heber – Čolak.