Predsjednik "Rijeke"

DAMIR MIŠKOVIĆ ‘Bit ćemo poput oluje, protivnici neće znati gdje ćemo udariti’

Orlando Rivetti

Zadovoljni  – Damir i Snježana Mišković i Srećko Juričić / Foto Vedran KARUZA

Zadovoljni – Damir i Snježana Mišković i Srećko Juričić / Foto Vedran KARUZA

Matjaž Kek je u pet sezona pokazao da je specijalist za stvaranje momčadi s jakim identitetom i karakterom. Bit će puno golova kada se sve uglazbi u igri prema naprijed – kaže Mišković



RIJEKA – Pogled s tribina na subotnju utakmicu, uvjerljivu pobjedu nad Puljanima u sjajnom ambijentu na Rujevici, ponudio je i predsjednik HNK Rijeka, novi vlasnik i prvi navijač, Damir Mišković.


– Zadovoljan sam prije svega pristupom. Tek je početak. Moramo biti strpljivi, uigravamo se još, u fazi smo podmazivanja stroja… Za početak izuzetno dobro. Po meni, imamo odličnu ekipu! Puno je igrača, treba to sve uskladiti i uigrati. Matjaž Kek je u pet sezona pokazao da je specijalist za stvaranje momčadi s jakim identitetom i karakterom. Do automatizma.


Zajamčena zabava


Debitirali su Raspopović i Čolak, manje je igrao Capan…




– Dobra utakmica za Raspopovića. Oslobodio se pritiska pred domaćom publikom. Može puno dati u oba smijera. Čolak je bio vrlo zapažen. Drukčiji je vođa napada u odnosu na one kakve smo imali do sada. Prava »devetka«. Od njega očekujem deset, petnaest golova u proljetnom nastavku sezone. Ekipa velikih mogućnosti. Bit će puno golova kada se sve uglazbi u igri prema naprijed. Bit ćemo poput oluje, obrane neće znati gdje ćemo udariti. Dajmo, međutim, igračima i stručnom stožeru malo vremena, bez obzira na to što su pred nama teški okršaji s izravnm suparnicima za vrh ljestvice.


Božinov kao atrakcija i pojačanje, igrač zbog kojega se isplati doći na Rujevicu.


– Cijela momčad jamči dobru zabavu, a tu su i navijači kao sastavni dio predstave na Rujevici. Doveli smo ga da pomogne mlađima da stasaju, kada bude potpuno spreman bit će pojačanje u HNL-u, Rijekina dijamantska igla.


Mladi?


– Nisu mladi samo juniori, nego i većina ostalih igrača.


Zuta je zabio svoj prvi pogodak. I vi ga stalno hvalite.


– Vrhunski klupski igrač. Izgara na svakoj utakmici. Izuzetno mi je bilo drago kada je pogodio mrežu. Igra dobro. Odličan lijevi bek. Nema boljeg u Hrvatskoj.


Došao je Leovac.


– Konkurencija se pojačava. Igrat će tko bude bolji.


Zajamčena zabava – Nogometaši Rijeke slave pobjedu nad Istrom 1961 / Foto Vedran KARUZA


Zajamčena zabava – Nogometaši Rijeke slave pobjedu nad Istrom 1961 / Foto Vedran KARUZA



Črnic je izveo potez za pamćenje.


– Mora se osloboditi. Prošlo je vrjeme prilagodbe. Mora dati veći doprinos, jer vidjeli smo da je znalac.


Stigao je i Grahovac.


– Veliki je izbor igrača. Kvalitetnih i gladnih igre. Predstoji faza uigravanja.


Dinamo i Hajduk pune suparničke mreže.


– Gledamo samo sebe. Bit će zanimljiva borba za drugo mjesto.


U krug


Jeste li zadovoljni prijelaznim rokom?


– Po mom mišljenju, prijelazni rok smo odradili bolje nego što smo planirali! U odlascima i dolascima. Mercato diktira. Nije u pitanju samo Rijeka, cijeli hrvatski nogomet je u situaciji da mora do novca jedino prodajom igrača. Nakon toga opet stvoriti jaku ekipu.


Pripremate li ekipu za Europu na jesen?


– Ekipu za Europu, igrače za mercato da bi se zatvorio budžet. Vrtimo se u krug, ali takva nam je sudbina. Sada imamo, zajedno, s mladima, trideset igrača…