Optimizam

Čolak i bez Andrijaševića uvjeren u pobjedu protiv Istre: ‘Idemo potvrditi splitsku pobjedu’

Denis Frančišković

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

 Naravno da je Franko jako bitan naš igrač, ali neće se vjerujem to osjetiti i puno promijeniti na našoj igri



Antonio Mirko Čolak bio je jedan od najboljih pojedinaca u Jadranskom derbiju. Nije zabio, ali puno je pretrčao, otvarao prostor i asistirao.


– Nastojim što bolje prezentirati svoju kvalitetu. Vidi se kad sam zdrav i spreman da mogu puno pomoći momčadi. Želim i dalje to potvrđivati. Tri su utakmice do kraja godine i želimo nastaviti ovaj pobjednički niz. Pobjeda protiv Istre bila bi u ovom trenutku za nas jako dobra stvar – kaže Čolak.


Riječanima danas na raspolaganju nema Andrijaševića, najvažnijeg kotačića u kreaciji završnih akcija. A bez njega napadačka igra »bijelih« ima nije ista…




– Naravno da je Franko jako bitan naš igrač, ali neće se vjerujem to osjetiti i puno promijeniti na našoj igri. Imamo i kvalitetne zamjene. Halilović sve bolji? Jako je bitan u našoj veznoj liniji. Može dobro zadržati loptu, a jako je bitno i da nam netko u sredini daje ritam našoj igri. Mi bismo svi voljeli što više napadati i ići naprijed, ali ponekad treba i mirnoće u igri koju donosi Tibor – dodaje Čolak koji tvrdi da se za njega nije ništa puno promijenilo u konceptu igre kojeg forsira Rožman.


– Volim trčati i boriti se. Volim i igru na širokom prostoru. Čeka nas drugačija utakmica nego u Splitu. Istra će se sigurno braniti s devet igrača iza lopte. No, imamo svoj plan igre, a trebat će i mirnoće i strpljenja.


Rijeka je u posljednje tri utakmice Istri zabila 12 pogodaka, a nije primila niti jedan. Čolak je pak četiri puta zabijao u isto toliko podljednjih utakmica.


– Meni je svejedno tko je protivnik. Često ponavljam pa i sada. Kao prvo, sve dajem za momčad, a u svemu tome možda i ja budem nagrađen s nekim golom. Jako nas je dignula ova pobjeda u Splitu. Vidjelo se koliko nam je značila i na našem slavlju. A i ovaj tjedan smo jako dobro trenirali, ozračje je stvarno super i želimo sada potvrditi splitsku pobjedu. Vjerujem da ulazimo u neko bolje razdoblje za nas – tvrdi Antonio.


Ugodniji Božić


Gosti su pak momčad čiji su rezultati puno blijeđi od njihovih izdanja. Rezultatski nadigrali su ih samo Lokomotiva (4:1) i Rijeka (0:3).


– Jedino smo ih mi u Puli dobili visoko 3:0, ostali su imali dosta problema s njima. Sve ostale utakmice bile su uglavnom na gol razlike ili su gubili u samoj završnici, u nadoknadama. Vidi se da su dobra i opasna momčad. I zato nema podcjenjivanja, moramo biti na maksimumu. Vidjelo se to dobro na Poljudu da smo dobri kad do samog kraja idemo naprijed i dolazimo u završnicu. To želimo ponoviti i protiv Istre – najavljuje Rijekin napadač.


Rijeka u Čolaku i povučenijem trojcu Gorgon – Andrijašević – Acosty ima respektabilan napadački potencijal. Ali, pokazalo se na Poljudu, nogomet polazi od obrane.


– U Splitu se vidjela naša kvaliteta. Ali ne samo napadačka. Dobro smo se branili, bili stvarno jako kompaktni. Prema naprijed uvijek znamo da ćemo doći u dobre situacije i stvarati prigode. Sad razmišljamo samo o Istri, ali istina, sve je u našim rukama, možemo lijepo zaključiti godinu i Božić dočekati baš u pravom raspoloženju. Sjećam li se vatrometa na Rujevici? Sjećam, ali dugo ga nije bilo. Vrijeme je… – zaključuje Čolak.


Uz kartoniranog Andrijaševića trener Rožman ne može još računati na nedovoljno oporavljenog Kvržića.