Otvorena vrata

Čohar o posjetu kampu na Rujevici: Želimo navijače još više približiti klubu

Ivan Volarić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Pored brojnih novosti u igračkom kadru momčadi Matjaža Keka, navijačima »Rijeke« u 2016. godini servirane su i neke druge novine kao što je organizacija posjeta stadionu i kampu na Rujevici. Riječ je o akciji namijenjenoj članovima kluba koja je, prema prvim informacijama, jako dobro prihvaćena. Naime, svaki mjesec članovi kluba rođeni u tom mjesecu, uz prethodnu najavu, mogu se pridružiti skupini navijača u organiziranom obilasku Rujevice i svih onih prostora koji su nedostupni »običnim smrtnicima«.


– Vratio bi se dva, tri koraka unatrag i podsjetio da je cijeli proces preseljenja s Kantride na Rujevici protekao na način da smo od početka članove kluba željeli dignuti na jedan poseban status koji nam je jako bitan – govori direktor kluba Vlado Čohar. – To naglašavamo od prvoga dana. Članove smo željeli upoznati sa svim aspektima funkcioniranja kluba, da i oni osjete tu pozitivinu atmosferu koja se napravila u i oko kluba, da vide sve prostore u kojima djelujemo. Međutim, zbog tehničkih razloga, kamp je bio u konstantim promjenama i izgradnji, nismo do sada uspjeli pronaći adekvatni termin. Ovo što sada radimo je po nama odlična priča jer objedinjujemo priču da članove upoznajemo s onim što radimo, a isto tako dajemo im mogućnost da zajedno s nama proslave svoj rođendan uz ugodno druženje i da ih pritom počastimo prigodnim darom. Na kraju krajeva, ovo će biti prilika da porazgovaramo s navijačima o svim tim detaljima koji ih zanimaju oko budućih planova i na taj način ih još više približimo klubu što je osnovni cilj.


Parking


Večeras će led probiti navijači rođeni u siječnju. Svoj posjet Rujevici najavilo je čak 200 članova, što je pokazatelj da su u klubu napravili pun pogodak kada su osmislili ovu akciju.


– Imamo evidenciju svih članova i njih više od 300 je rođeno u siječnju, međutim svjesni smo činjenice da jedna ovako ad hoc informacija nije uspjela doprijeti do svih. Možda neki od njih nisu u Rijeci, ali ono što je bitno, svi će dobiti priliku proći kroz kamp. Ako se netko javi naknadno, integrirat ćemo ga u neku drugu skupinu. Posebno nas raduje da ćemo svim tim članovima u izravnom kontaktu objasniti sva ona pitanja koja su imali, a na koja možda nismo pravodobno odgovorili ili smo stalno ponavljali kako još traje izgradnja, kako sada još nije vrijeme… Zato se nadamo da ćemo kroz ovu akciju koja će trajati kroz cijelu godinu imati mogućnost objasniti još jednom što radimo, kamo idemo i koji su ciljevi.»Rijeka« ima preko 3500 članova, rast je konstatan iako logično ne onako rapidan kao na početku.

Trend rasta


– Sve naše analize pokazuju trend rasta članstva i to nas veseli. On, naravno, nije onakav kakav je bio početkom kada smo promjenili strategiju odnosa prema članovima i kada smo bilježili strahoviti rast. Bitno je da se trend nastavlja, da je pozitivan i da su oni koji se dvoume ili možda nisu prepoznali sve benefite koje klub nudi upravo kroz ovakve akcije to prepoznali. U klubu će i ubuduće član biti ono najvažnije i oko toga će se uvijek vrtjeti cijela priča. Mišljenje članova će nam uvijek biti bitno, pa čak i onda kada iz određenih razloga bude negativno. Mi ćemo se potruditi popraviti se, kao što će, vjerujem, veći dio navijača kroz razgledavanje kampa dobiti dojam da je velika većina onih upita koja su bila u početku akceptirana  i da su se našla rješenja, što je dokaz da se svačije mišljenje uvažava.Primjer je povećanje broja ulaza na istoku, nastojanje da se riješi problem parkinga za vrijeme utakmica…

– Od značajnih stvari koje se vide, a koje smo učinili na prijedlog navijača, je implementacija još jednog češlja u sustavu kontrole za prolaz na istočnu tribinu. Primjetili smo da se stvaraju gužve  u periodu pola sata prije početka utakmice. Isto tako, posljednjih dana intezivno komuniciramo s Gradom Rijekom, policijom i Rijeka prometom i Autotrolejom. Velika nam je želja, a siguran sam da ćemo do utakmice s »Lokomotivom« izaći sa zajedničkim priopćenjem gdje ćemo regulirati, koliko smo u mogućnosti, problem parkiranja bliže stadionu i prijevoza na utakmice. Mi ćemo i dalje osluškivati i uvažavati zahtjeve svih navijača i nastojati ih implementirati, ali isto tako molimo ih za razumijevanje jer sve ovo je proces koji traje. Ne može se sve promjeniti od danas do sutra – rekao je Čohar.