Večeras Jadranski derbi

Bišćanova momčad pod imperativom pobjede protiv Hajduka, Ivan Lepinjica uvjeren u uspjeh

Denis Frančišković

Zoran Kvržić i Ivan Lepinjica/Foto Arhiva NL

Zoran Kvržić i Ivan Lepinjica/Foto Arhiva NL

Atmosfera se podigla u stanci, osvježili smo se, a neke ozljede su se čak uspjele i sanirati. Naravno, puno nam znači dolazak Andrijaševića, znamo kakav je on igrač i što nam može donijeti. Ako budemo na maksimumu i uz podršku navijača možemo do dobrog rezultata - ističe Ivan Lepinjica



RIJEKA Prvo u oazi mira svog kampa na Rujevici, a potom i ozračju »grmljavine« s istoka u vidu podrške Armade nogometaši Rijeke dočekuju večerašnji sudar sa starim rivalom s juga. Jadranski derbi iznova budi navijačke strasti, ali i kod igrača posebne, motivirajuće osjećaje. Miris derbija lebdi nad Rujevicom, svi potajno priželjkuju da će večeras i nebo biti obasjano novim vatrometom u još jednom slavlju nad Hajdukom.


Dolazak Andrijaševića opet je razbudio maštu riječkog navijačkog puka, s druge strane i onaj Bradarića u splitskom taboru. I jedni i drugi imaju svoje adute i poteškoće s izostancima, no uteg imperativa ovaj je put puno veći na strani Riječana. Četiri koraka zaostatka »bijeli« će nastojati baš sada istopiti na minus od jednog boda. U suprotnom Hajduk bi i previše pobjegao u ranoj fazi, dobio dodatni elan i vjetar u leđa. Splićani su s druge strane poprilično rasterećeni, ali ništa manje motivirani, momčad Damira Burića dolazi na krilima velike pobjede nad Dinamom.


– Atmosfera se podigla u stanci, osvježili smo se, a neke ozljede su se čak uspjele i sanirati. Naravno, puno nam znači dolazak Andrijaševića, znamo kakav je on igrač i što nam može donijeti. Ako budemo na maksimumu i uz podršku navijača možemo do dobrog rezultata – ističe Ivan Lepinjica koji je u Bišćanovim kombinacijama udarnog sastava na svom starom mjestu zadnjeg veznog igrača.


Ulog je popriličan, ima li kod »bijelih« i nekog većeg motiva i želje za »osvetom« za posljednji težak poraz na Poljudu?




– Taj poraz nam je svima ostao u lošem sjećanju. Izvukli smo pouke, a nakon toga i maksimum, osvojili drugo mjesto i Kup Hrvatske. Ovo je sad potpuno drugačija utakmica i Hajduk potpuno nova momčad. Mislim da su sada naše šanse puno veće nego tada – dodaje Lepinjica koji tek skuplja iskustvo velikih utakmica.


– Ovakvi derbiji su uvijek dodatni motiv. Ne samo za mene kao mlađeg igrača nego za cijelu našu momčad. Želimo se dokazati i pokazati da pripadamo gornjem domu našeg nogometa. A i puno derbija tek nas čeka kroz dugo prvenstvo. Ovo bi mogao biti i dobar pokazatelj za budućnost.


Momčad Igora Bišćana poprilično se teško nosi s imperativom, bolje je utakmice odigravala uglavnom kada se od nje manje očekivalo. Primjerice, kod osvajanja Kupa.


– Izgubili smo neke bodove na koje smo računali i sad naravno moramo paziti da nam Hajduk još više ne pobjegne. Ne sumanjam da će dečki dati maksimum. Vjerujemo u osvajanje bodova – optimistički dodaje Ivan.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU