Novi potpis

“Bijeli” odlaze u Sloveniju, Simon Sluga produžio ugovor

Marko Cvijanović



RIJEKA Prijateljskom utakmicom i visokom pobjedom u Snašićima na simboličan je način završio prvi dio priprema nogometaša »Rijeke«. »Bijeli« su jučer trenirali na Rujevici, a danas ujutro kreću u Kranjsku goru gdje će odraditi onaj najvažniji dio ljetnih priprema te odigrati tri prijateljske utakmice s bitno jačim suparnicima od »Opatije« ili istarskog niželigaša »Poleta«.


»Bijeli« će se već u subotu sastati sa slovenskim prvoligašem »Goricom«, nakon toga 29. lipnja umjesto utakmice sa »Žilinom« organizirana je ona sa skopskim »Vardarom«. Makedoncima će taj ogled dobro doći kao priprema za susret s »Dinamom« u pretkolu Lige prvaka. Riječani će pripreme u Sloveniji zaključiti ogledom s ukrajinskom »Zorjom Lugansk« 2. srpnja.


Po povratku u Rijeku igrat će se još tri utakmice. Novi slovenski prvoligaš »Aluminij« iz Kidričeva suparnik je Riječana 6. srpnja, tri dana kasnije trebala bi se odigrati generalka na Rujevici protiv nekog atraktivnog suparnika, a za kraj priprema, 9. srpnja, igrat će se tradicionalni humanitarni ogled.




Što se igračkog kadra tiče, sigurno je da će on doživjeti određene promjene uoči polaska u Sloveniju. Suzit će se popis igrača koji su počeli ljetne pripreme. U autobusu za Kranjsku goru očekuje se branič Josip Elez, stoper kojega još samo formalnosti dijele od toga da postane punopravan član »Rijekine« svlačionice. Momčadi se priključio i treći vratar Ivan Nevistić iza kojega je nastup s mladom reprezentacijom u Kini. Za poziciju prvog vratara borit će se Andrej Prskalo i Simon Sluga, koji je, prema najavama, poput Mateja Mitrovića, potpisao novi trogodišnji ugovor s »Rijekom«.