Europska avantura

Bijeli će danas saznati ime protivnika u pretkolu Europske lige. Mišković ima zanimljiv prijedlog za UEFA-u

Orlando Rivetti

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

UEFA će morati nešto napraviti da bi klubovima iz malih zemalja omogućila život, rekao je Damir Mišković



Novi direktor HNK Rijeka, Luka Ivančić, i šef marketinga Uroš Stanić, predstavljat će klub s Rujevice na današnjem izvlačenju parova trećeg pretkola Europske lige.


Ceremonijal ždrijeba u Nyonu počinje u 14 sati! U kvalifikacije Europske lige krenule su 302 momčad iz 55 zemalja, a play off, četvrti krug eliminacije, dat će 13 imena za skupnu fazu natjecanja.


– Molimo Boga da izvučemo suparnika koji je na našoj razini. Želimo preskočiti prvu prepreku. Europa Rijeci puno znači. Klubu i navijačima. Bilo bi lijepo dobiti i susret play offa, izboriti skupnu fazu natjecanja. Europa ide u pravcu pogodovanja velikim klubovima na štetu malih… Dat ćemo sve od sebe, rekao je u velikom razgovoru za Novi list Damir Mišković.




Skupna faza donosi 2,92 milijuna eura?


– Bitan je novac, ali nije sve u toj premiji, UEFA će morati nešto napraviti da bi klubovima iz malih zemalja omogućila život. Predložit ćemo UEFA-i stvaranje Europske lige 2, kako bi malima omogućio natjecanje u zimskom razdoblju. Bez toga će hrvatski klubovi, ali i klubovi svih naših okolnih zemalja, postati nezanimljivi. Klubovi i igrači. Nakon ispadanja u play offu trebali biste nastaviti natjecanje u Europskoj ligi 2. Sada se 302 kluba iz 55 zemalja natječe za play off iz kojega 13 momčadi ulazi u skupnu fazu natjecanja. Realno, jako teško.