Armada na Poljudu

Bijeli brod s navijačima Rijeke stigao u splitsku Sjevernu luku, putovanje proteklo bez izgreda

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Neslužbeno se doznaje kako ovu utakmicu visokog rizika osigurava oko šestotinjak temeljnih policajaca i interventne policije iz nekoliko policijskih uprava



Oko tisuću navijača Rijeke stiglo je u subotu rano poslijepodne trajektom “Zadar” u Split, gdje ih je u Sjevernoj luci dočekala policija koja ih je oko 14 sati ukrcala u autobuse te ih organizirano prebacila na stadion Poljud, na kojem se od 17 sati igra jadranski derbi između Hajduka i Rijeke. Putovanje je proteklo bez izgreda i incidenata te uz glasno navijanje Armade na palubama Jadrolinijinog trajekta Zadar tijekom uplovljavanja u luku.


Splitska policija tvrdi kako je za sada situacija pod kontrolom i da nema većih i ozbiljnijih izgreda, a neslužbeno se doznaje da su pripadnici Armade prilikom pristanka trajekta u Sjevernu luku bacili nekoliko bengalki i dimnih bombi te ružno dovikivali suparničkoj navijačkoj skupini. 


“Za današnju utakmicu, osim organiziranog prihvata navijača u Sjevernoj luci, radimo i u Dugopolju, gdje će policija dočekati navijače Rijeke koji dolaze autobusima ili osobnim vozilima. Oni će uz pratnju policije također biti prepraćeni do Poljuda. Za sada nema nikakvih izgreda”, kazala je za Hinu Antonela Lolić iz splitske policije.




Neslužbeno se doznaje kako ovu utakmicu visokog rizika osigurava oko šestotinjak temeljnih policajaca i interventne policije iz nekoliko policijskih uprava.



Preporučeno vrijeme dolaska navijača na Dugopolje je do najkasnije 15 sati, da bi se izbjeglo kašnjenje na početak utakmice.


Gostujuća tribina jug namijenjena navijačima “Rijeke” otvara se u 15 sati.


Obzirom da će velik broj navijača HNK „Rijeke“ prisustvovati utakmici na Poljudu iz HNK “Rijeka” obaviještavaju da su za utakmicu povukli maksimalan kapacitet gostujuće tribine od 1.460 ulaznica. Ulaznice za gostujuće navijače neće se prodavati na dan utakmice u Splitu te se preporučuje da navijači “Rijeke” koji nemaju ulaznicu ne putuju na utakmicu.


Osim odlaska tisuću navijača trajektom „Zadar“ u organizaciji kluba navijača Armada, očekuje se da će oko 450 navijača na utakmicu otići osobnim i kombi vozilima te autobusima. Iz policije je stigla obavijest da će glavni prihvatni punkt za navijače HNK „Rijeka“ koji putuju vozilima  biti naplatne kućice Dugopolje, od kuda će se navijači autobusom pod policijskom pratnjom prepratiti do parkirališta za gostujuće navijače na stadionu Poljud.


Pozivaju se svi navijači Rijeke na fer i korektno navijanje. Podsjećamo i na zakonske odredbe iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prije, za vrijeme i nakon utakmice, a koja se odnose na prekomjernu alkoholiziranost (preko 0,5 g/kg), zabranu uporabe i posjedovanja pirotehničkih sredstava, svih oblika diskriminacijskog ponašanja i dr.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER



Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER