"Rijeka" u Istanbulu

“Bijele” u Turskoj dočekale duge cijevi i jake snage osiguranja

Ivan Volarić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



ISTANBUL Otprilike dva sata leta iz Zagreba do Istanbula i dolazak u zračnu luku “Ataturk” na 30 stupnjeva značili su i susret s dijelom vlastitih navijača. Njih desetak činilo je društvo nogometašima “Rijeke” u zrakoplovu iz Hrvatske, dio njih doletio je iz Ljubljane.


Svima je zajedničko da su ih na mjestu gdje će “bijeli” ovoga četvrtka igrati prvi susret trećega pretkola Europske lige protiv “Istanbul Basaksehira” dočekale pojačane mjere sigurnosti.


Duge cijevi oko ramena policajaca očito su postala normalna stvar na ulicama turskih gradova nakon neuspjela vojnog puča. Na istanbulskim ulicama život naizgled teče normalno, pa čak i kada konvoj pod pratnjom nakratko uspori promet. 




Turski nogometni savez najavio je da će posebno osiguravati gostujuće momčadi pa su tako dva autobusa (jedan s igračima, drugi s novinarima i upravom) do hotela “Wyndham” dopratile jake policijske snage: nekoliko vozila pod rotirkama plus dva kombija s interventnim snagama policije. Zlu ne trebalo…


Igrači su odmah po dolasku u hotel otišli na ručak pa na poslijepodnevni odmor uoči treninga na stadionu “Fatih Terim” zakazanom u terminu utakmice. U Rijeci su ostala trenirati dva posljednje pristigla pojačanja, Franko Andrijašević i Ivan Martić, svi ostali su na raspolaganju treneru Matjažu Keku.


– “Istanbul Basaksehir” je izuzetno jaka ekipa, ali s druge strane izazovna momčad za nas. Kvalitetni su, ostali su isti kao prošle sezone gdje su bili osvježenje turskog prvenstva. Međutim, mi se moramo u prvom redu orjentirati na svoje dobre stvari i probleme. Igrači su svjesni, a na kraju krajeva i željni igre u Istanbulu – rekao je između ostaloga trener Matjaž Kek po dolasku u Istanbul.