Još jedan odlazak

Bertoša odlazi jer nije dobio priliku: ‘Kako da budem zadovoljan kad dvije godine sjedim na klupi’

Ivan Volarić

Zanimljivo, s Rujevice posljednjih dana odlaze uglavnom igrači iz vlastitog omladinskog pogona



RIJEKA »Rijeka« je   u finišu prijelaznog roka  dodatno rasteretila pozamašne igračke zalihe.


Zanimljivo, s Rujevice posljednjih dana odlaze uglavnom igrači iz vlastitog omladinskog pogona. Nakon Nike Datkovića (Spezia) na red je stigao Mate Miloš, koji će biti ustupljen »Istri 1961« (uz mogućnost otkupa ugovora nakon šest mjeseci). Pulski prvoligaš prerasta u svojevrsnu riječku filijalu. Tamo su već na posudbi Nigerijci Collins i Solomon. Daroviti crikvenički napadač i bivši kadet i junior »bijelih« Andrija Filipović nakon igranja u primaverama »Spezije« i »Juventusa« (ukupno 16 golova), odlazi u prvu momčad talijanskog trećeligaša »Siene«. »Rijeka« je zadržala dio prava na njega.


Jučer je ugovor s »Rijekom« raskinuo Mateo Bertoša. Razlog? Lijevi bek ponikao u omladinskom pogonu »bijelih« (stigao je iz porečkog Jadrana kao kadet) nezadovoljan je  statusom u momčadi. Inače, Bertoša je u tri sezone sakupio tek 33 prvenstvenih nastupa.




– Najiskrenije, tko bi bio zadovoljan sa svojim statusom kada dvije godine sjedim na klupi i nikako da dobijem priliku. Nisam imao više strpljenja za čekanje. Sjeli smo i dogovorili raskid ugovora – kazao je Bertoša, koji naravno neće svoj povratnički boravak u »Rijeci« pamtiti samo po tome da je malo igrao.


– Zahvalio bih se svima u klubu, predsjedniku Miškoviću i navijačima, na svim lijepim trenucima. Zauvijek ću pamtiti utakmice protiv »Stuttgarta«, pa i one druge  u Europskoj ligi. Posebno hvala navijačima na podršci, posebno na Kantridi jer na Rujevici sam manje igrao. Što dalje? Imam nekoliko opcija, ako ne pronađem klub sada ostat ću slobodan igrač do zime pa onda vidjeti što dalje – poručio je jedan od posljednjih igrača poniklih u vlastitom omladinskom pogonu koji se smatrao dijelom prve momčadi »Rijeke«. Njegovim odlaskom »knjiga« je spala na dva slova: vratare Prskala i Slugu.


S Rujevice po svemu sudeći odlazi i Anas Sharbini. Uvjerava njegov brat i savjetnik Ahmad da će tijekom današnjeg dana biti poznata nova Anasova nogometna adresa…