Prvo ime "bijelih"

Bekim Balaj: Moramo svi zajedno obratiti pažnju na naše slabe točke i nastojati ispraviti greške

Ivan Volarić

Imamo vodstvo, sve pod kontrolom, a onda primimo pogodak. Trebamo biti jaki da ovo izdržimo – kaže Balaj



Bekim Balaj i Roman Bezjak jedne su od rijetkih svjetlih točki u momčadi »Rijeke« tijekom turbulentnog starta nove sezone. Slovensko-albanska kombinacija u vršku riječkoga napada zabila je šest golova u posljednje dvije prvenstvene utakmice, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje više od dva boda. Balaj je postigao dva gola u posljednjem remiju (3:3) u Kranjčevićevoj ulici zaokruživši svoj učinak na ukupno 11 golova u 22 službena nastupa.


– Ušli smo u utakmicu maksimalno koncentrirani sa željom da osvojimo sva tri boda – govorio je 24-godišnji albanski napadač neposredno nakon remija u Kranjčevićevoj. –  Nismo pobijedili, svjesni smo toga i ovo sigurno nisu dobri trenuci za nas. Ali, događaju nam se neke nevjerojatne stvari, mislim na to kako primamo golove. Imamo vodstvo, sve pod kontrolom, a onda nam se dogodi primljeni pogodak. Ništa, trebamo biti dovoljno jaki da ovo izdržimo, trebamo gledati prema naprijed i proći kroz ovo najbolje što znamo. Sezona nije krenula najbolje, ali moramo svi zajedno sve učiniti da se vratimo u prošlosezonski ritam.


Koncentracija


Postižete puno pogodaka, ali frustrira način na koji primate golove?




– U zadnje dvije utakmice postigli smo šest golova, prethodno dva u »Aberdeenu«, dakle gotovo tri po utakmici. To je vrlo dobar prosjek. Međutim, ne možeš u nogometu stvari gledati na način da je obrana zadužena za obranu, a napadači samo za golove. Svi zajedno napadamo i svi zajedno se branimo. Moramo, dakle, svi zajedno obratiti pažnju na naše slabe točke i nastojati ispraviti greške.


Ekipa je ostala na okupu, a igra je neprepoznatljiva u odnosu na vrlo dobro proljeće. U čemu je problem?


– Ne možeš reći da je problem ovo ili ono. Jednostavno, postoje trenuci tijekom utakmice kada nismo sto posto koncentrirani.


Zašto?


– To dolazi kao posljedica nešto lošijeg starta u novu sezonu, onoga što se događalo protiv »Aberdeena«. To su utakmice koje poljuljaju samopouzdanje i svi to osjećaju. Koliko god se trudili to zaboraviti i okrenuti onome što je ispred nas, to ipak podsvjesno pritišće igrače. Moramo biti jaki i prijeći preko svega toga. Uostalom, tko god je gledao utakmicu protiv »Zagreba« mogao je vidjeti da smo bili osjetno bolja momčad, da smo dobro igrali, ali da smo dobili tri gola iz tri njihove šanse. Prošle sezone nije bilo šanse da se dogodi tako nešto. Igrali smo kao momčad vrlo dobru obranu.


Jedna pobjeda


Možete biti zadovoljni svojim učinkom u posljednjim susretima?


– Ovo mi je prva utakmica u dresu »Rijeke« da sam zabio dva pogotka! Nadam se da ću još zabijati, zapravo da ćemo u idućoj utakmici zabiti četiri gola i ako ništa onda dobiti 4:3.


U nedjelju dočekujete »Lokomotivu«, vjerojatno na Rujevici?


– Bez obzira na to gdje god igramo, na Rujevici ili Kantridi, nadamo se pravoj atmosferi i podršci s tribina kao i uvijek do sada. Imali smo i u Zagrebu pravu podršku. Žao nam je što nismo uspjeli uzvratiti na pravi način.


Svi kažu da ovoj momčadi treba samo jedna pobjeda da krene pravim putem?


– I ja tako mislim. Kada krenemo pobjeđivati teško će nas netko zaustaviti… – poručio je Balaj.