BRITANSKI MEDIJI Aberdeen prijavio UEFA-i Rijeku zbog lošeg tretmana svojih navijača

P. N.

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Škotski navijači na Rujevici, prema prijavi Aberdeena, imali su loš tretman. Žalili su se da je za njih predviđen prostor na stadionu bio neprikladan; da je riječ o kavezu koji nema adekvatne uvjete, naročito ne kad su u pitanju WC-i. 



Nogometni klub Aberdeen prijavio je UEFA-i Rijeku zbog tretmana koji su škotski navijači imali prilikom prošlotjedne prve utakmice kvalifikacijskog kola Europske lige na Rujevici, objavio je BBC.


Škotski navijači na Rujevici, prema prijavi Aberdeena, imali su loš tretman. Žalili su se da je za njih predviđen prostor na stadionu bio neprikladan; da je riječ o kavezu koji nema adekvatne uvjete, naročito ne kad su u pitanju WC-i. Navijači Aberdeena svome klubu su se žalili da su dobijali kazne zbog pijanstva, a klub je izvijestio da je pritužbe navijača proslijedio i delegatu utakmice.

Iz Rijeke su, pak, odgovorili, objavio je BBC, da je jedan od tri autobusa koji je bio rezerviran za navijače škotskog kluba ozbiljno oštećen. Iz nogometnog kluba Rijeka poručili su da su osgurali autobuse za škotske navijače, iako to nisu bili dužni učiniti, a jedan od autobusa “značajno je oštećen”, potrgana je rasvjeta unutar vozila.


– Prema odluci policije, zbog njihove sigurnosti, navijači Aberdeena zadržani su na stadionu trideset minuta nakon meča, stoji u izjavi Ruijeke, koju prenosi britanski medij.