Nedostaje igrača

BIŠĆAN UPALIO ALARM: Nedostaje igrača, trebamo nešto poduzeti!

Denis Frančišković

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Bojim se da u ovoj situaciji ne možemo ubaciti Brauta koji je još uvijek kadet i pitanje je kako bi se snašao u seniorskom nogometu. Mislim da ćemo morati reagirati i na toj poziciji, pogotovo ako Pavelić ne bude spreman sada ili u dogledno vrijeme - požalio se trener Rijeke



RIJEKA Malo je tko očekivao da će momčad Igora Bišćana već na startu drugog dijela sezone dočekati takvi problemi. Njih je bilo i uoči Koprivnice, no nakon boda kod »farmaceuta« situacija s igračim kadrom pred nedjeljni rujevački sudar s Goricom za startega »bijelih« još je nezahvalnija. Ranije ozlijeđenom Gorgonu pridružio se Raspopović, njegova alternacija na desnom boku Pavelić još uvijek nije sto posto spreman i u natjecateljskoj formi nakon ozljede zgloba, dok su iz konkurencije ispali Čolak i Punčec koji su u Koprivnici zaradili treće žute kartone. Problema u sastavljanju momčadi je poprilično, no i prigoda za igrače iz drugog plana.


– U Koprivnici smo Čanađiji namijenili novu ulogu, a tako ćemo i ovaj put s obzirom na situaciju morati napraviti određene promjene. Tu su izostanci, problemi s ozljedama i još ćemo vidjet što će se sve dogoditi do utakmice. Neće biti lako složiti momčad – priznao je trener »bijelih« koji neočekivano ima problem desnog beka.


Gorgon bliže povratku


Pavelić se oporavlja već više od dva mjeseca, minutažu je dosad dobio na kapaljku s obzirom na prirodu ozljede. Čini se da u ovom trenutku još nije potpuno spreman za svih devedeset minuta.




– Vidjet ćemo i kakva s Pavelićem koji trenira zajedno s nama već neko vrijeme. Čini mi se da mu taj zglob stvara probleme, ali to je tako, treba pobijediti tu granicu bola. To traje neko vrijeme, dosta je teško biti stabilan u duelima… Vjerujem da ćemo uspjeti sastaviti ekipu koja će biti dovoljno dobra da odigramo kvalitetnu utakmicu – dodaje Bišćan.


Escoval je u Koprivnici zamijenio Raspopovića. I zadovoljio ukus Bišćana.


– Escoval je dobro reagirao. Vidi se da mu to nije prirodna pozicija, ali odigrao je korektno. Velkovski? Nastojat ćemo sve igrače ukomponirati da budu u nekom optimalnom ritmu. Morat ćemo se skupiti u ovoj situaciji. Pavičić? Uvijek razmišljam što je bolje, da li da bude bliže golu ili više odotraga. Dobro je odigrao, no, to su katkad nijanse i stvar procjene – smatra trener »bijelih« kojem je donekle ohrabrujuća vijest da bi se kapetan uskoro mogao vratiti u natjecateljski ritam.


– Gorgon je još uvijek out, ali zadnji rezultati magneta pokazuju da je ozljeda pri kraju. Nadam se da će uskoro konkurirati za utakmice.


Pozicija desnog boćnog igrača mogla bi se pretvoriti u gorući problem momčadi. U Kekovo vrijeme znao ju je »pokrpati« i Kvržić. Je li vrijeme za reakciju dok još traje prijelazni rok?


Teška procjena


– Bojim se da u ovoj situaciji ne možemo ubaciti Brauta koji je još uvijek kadet i pitanje je kako bi se snašao u seniorskom nogometu. Mislim da ćemo morati reagirati i na toj poziciji, pogotovo ako Pavelić ne bude spreman sada ili u dogledno vrijeme. Nedostaje nam igrača na bočnim pozicijama i trebamo nešto poduzeti – znakovito ističe Rijekin strateg.


O Muriću trener Riječana zna ono što i sportska javnost. Koliko bi se uklopio u trenerovu filozofiju igre?


– Moram priznati da mi je to teško procijeniti. Znam ono što i svi, a to da je igrač iznimnog potencijala kojeg dosad nije u punom smislu prezentirao. Vidjet ćemo kada dođe, kada vidimo u kakvom je stanju…


Gorica je na Rujevici već namučila »bijele« koliko god pobjeda na startu prvenstva izgledala rutinska. Sada bi moglo biti možda još i teže…


– Čeka nas zahtjevna utakmica protiv protivnika koji je bio ugodno iznenađenje prvog dijela prvenstva. Riječ je o momčadi koja dobro igra u gostima, čeka i napada. Morat ćemo biti čvrsti, kvalitetni i strpljivi da bismo ostvarili očekivano. Natjecateljski su posložena momčad s nekoliko dobrih pojedinaca. Zwolinski je igrač koji radi razliku, a tu je još nekoliko igrača koji nam mogu stvoriti probleme – kaže Bišćan.