Pretkolo Lige rpvaka

Austrijski mediji hvale Rijeku: Na Rujevici je atmosfera kao u “ekspres loncu”

P. N.

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Rijeka je ponovo na međunarodnoj sceni, a cilj nam je uznemiriti Slazburg, rekao je Gorgon sunarodnjacima



Ovo do sada je bila igra, a sad dolazi ozbiljan posao – u goste dolazi Rijeka. Tako piše Salzburger Nachrichten, čiji novinari atmosferu na Rujevici, koja čeka nogometaše iz njihovog grada, uspoređuju sa – loncem za kuhanje.


Za mišljenje su pitali bivšeg trenera reprezentacije Niku Kovača, koji je kao igrač nastupao u dresu Red Bulla, a u Salzburgu je radio i kao pomoćni trener. 


– Teško je reći tko je favorit u dvoboju Rijeke i Salzburga, rekao je Kovač Austrijancima. 




Koliko težak zadatak je pred Salzburgerima u pitanju, navode austrijski novinari, govori prošla sezona, kad su Bullsi u posljednjem pretkolu prije raspoređivanja u grupe pali upravo pred hrvatskim prvakom, Dinamom iz Zagreba.


– Rijeka najprije dolazi u Salzburg, gdje će se domaći tim morati dobro potruditi, ako se ne želi suočiti s neugodnim iznenađenjem.


Hrvatski tim prednost ima u činjenici što se uzvrat igra na stadionu Rujevica, koji prima šest tisuća gledatelja. Ova mala arena gotovo uvijek je rasprodana, a atmosfera je u njoj poput uzavrelog lonca, piše salzburg.com.   


Austrijski novinari navode da u Rijeci, kao jedan od miljenika navijača, igra i austrijski legionar Alexander Gorgon.


– Bivši ofenzivac Austrije iz Beča igra bitnu ulogu u riječkoj momčadi, a u novu sezonu je ušao perfektno. Njegov udio u pobjedi nad The Saintsima bio je velik i on će zasigurno predstavljati jednu od najvećih opasnosti za Bullse.


S 15 golova i četiri asistencije u 31 natjecateljskoj utakmici, Gorgon se u Rijeci pokazao kao veliko pojačanje, piše ovaj austrijski medij.


Novinari iz Salzburga od Gorgona su tražili izjavu o njegovoj igri u Rijeci, kao i o predstojećoj utakmici. 


– Osvojili smo titulu, a titule su bitne, jer one su posjetnica svakog profesionalca. Rijeka je ponovo na međunarodnoj sceni, a cilj nam je uznemiriti Slazburg, rekao je Gorgon sunarodnjacima. 


Gorgonu je, primjećuje na koncu novinar, jednom već uspjelo uznemiriti Salzburg. Potom pojašnjava: “Prije četiri godine s Austrijom je uspio dići Bullsima prvenstvo ispred nosa.”


Nakon pobjede na Malti, kojom je Red Bull potrvrdio treće pretkolo, trener ‘Salzburgera’ izavio je za austrijsku agenciju APA: “Znamo da će sad svirati nova ploča.”


– Rijeka je vrlo kvalitetan tim, ali bilo nam je jasno da će svaka runda biti sve teža. Na nama je da rastemo s novim zadacima, kaže Rose.