Austrijski mediji i nogometni forumi

Austrijanci su malo zabrinuti: Rijeka je odigrala impresivno. Red Bull bi mogao ispasti

P. N.

foto: screenshot Kronen Zeitung

foto: screenshot Kronen Zeitung

"Golijada u Walesu nije iznenađenje, obzirom na snagu 'Sainttsa'. A Matjaž Kek, trener Rijeke, vrlo je profesionalan. On svoje igrače ohrabruje da na terenu daju maksimum. S njim nema lakih utakmica. Mogli su se u Walesu zaustaviti kad su dali prvi gol, ali to nije Kekov stil."



Momčad Matjaža Keka u Walesu je odigrala impresivnu utakmicu i hrvatski šampion bit će protivnik Salzburgera, objavljuju austrijski mediji nakon što je Rijeka u uzvratu pregazila The New Saintse.


U izvještaju s utakmice Austrijanci uglavnom ističu dobru igru svog sunarodnjaka Gorgona, kao i igru Florentina Mateia.


– Rijeka je u Walesu lako osigurala još jedno pretkolo Lige prvaka. Na uzvrat su putovali s prednošću od dva naprema nula, da bi na gostujućem terenu zabilježili čak pet pogodaka, piše ORF.




Tiroler Tageszeitung također ističe dobru Gorgonovu igru, najavljujući da će Red Bull u trećem pretkolu imati težak posao.


– Hrvatski šampion u Walesu je sve razjasnio. Nakon rezultata dva naprema nula u prvoj utakmici, u gostima su bili još uvjerljiviji, informira svoje čitatelje Kronen Zeitung.


Gorgonov gol i asistenciju u svom izvještaju ističe i Kleine Zeitung, dajući do znanja da će bivši igrač Austrije iz Beča predstavljati veliku opasnost za gol Red Bulla.


U komentarima koje pod tekstove tamošnjih medija ostavljaju austrijski ljubitelji nogometa može se pročitati da je Rijekin prolaz bio očekivan, ali malo tko je očekivao tako uvjerljivu pobjedu.


– Tipujem na rezultat tri naprema jedan za Rijeku, piše jedan od čitatelja Kronen Zeitunga, kojem, po svemu sudeći, srce ne kuca za momćad iz Salzburga.


Na jednom od najposjećenijih austrijskih nogometnih internet foruma, koji se nalazi na adresi austriansoccerboard.at, uveliko se raspravlja o protivniku Salzburgera. Naravno, nitko ne očekuje da će Red Bull protiv Hiberniansa na Malti ispustiti prednost od tri gola razlike iz prvog susreta.


– Koliko se može vidjeti, Rijeka je jaka na krilima, primjećuje jedan od sudionika rasprave.


Nekima od navijača Red Bulla na ovom forumu utakmica protiv ‘Saintsa’ nije dobro pala na želudac.


– Koliko sam vidio od Rijeke, čini mi se da ćemo ubrzo ispasti, pesimističan je jedan od navijača Salzburgera.


Jedan od navijača Red Bulla primjećuje: Rijeka će biti zanimljiv i dobar protivnik. To očekujem od idućeg kola, ni manje ni više.


– Golijada u Walesu nije iznenađenje, obzirom na snagu ‘Sainttsa’. A Matjaž Kek, trener Rijeke, vrlo je profesionalan. On svoje igrače ohrabruje da na terenu daju maksimum. S njim nema lakih utakmica. Mogli su se u Walesu zaustaviti kad su dali prvi gol, ali to nije Kekov stil, piše jedan od navijača Salzburga.


Na koncu valja reći, sigurno je da navijači Salzburgera respektiraju Rijeku, naročito nakon uzvratne utakmice oprotiv ‘Saintsa’, a isti respekt Kekov tim dobit će i od stručnog stožera Salzburgera. Bit će to, dakle, pravi dvoboj, kako na Rujevici, tako i u gostima.