Izvanredna skupština

Armadino vodstvo u bojkotu dobilo podršku skupštinara, Božić ostaje predsjednik

Denis Frančišković

Armada u svojem navijačkom zanosu tijekom utakmice protiv Maribora prošle godine/Foto Arhiva NL

Armada u svojem navijačkom zanosu tijekom utakmice protiv Maribora prošle godine/Foto Arhiva NL

Dejan Božić ostaje predsjednik. Novi tajnik udruge je Tomislav Blagaić, dok je za novog glasnogovornika izabran Aldin Pašić. Jednoglasno izabran i novi Upravni odbor, te Nadzorni odbor



RIJEKA  Dejan Božić, dosadašnji predsjednik Kluba navijača Armada, novo-stari je predsjednik udruge navijača Rijeke. Potvrđeno je to na Izvanrednoj skupštini KN-a kojoj su nazočila 53 skupštinara, a na kojoj su još izabrani novi tajnik, glasnogovornik, novi Upravni i Nadzorni odbor te likvidator. Novi tajnik udruge je Tomislav Blagaić, dok je za novog glasnogovornika izabran Aldin Pašić.


U novi Upravni odbor jednoglasnim odabirom ušli su Mateo Dejak, Nebojša Tomaš, Zoran Višković, Josip Šikić, Livia Šmidler, Kristijan Borić, Dalen Čekada, Denis Povh, Dino Čače i Stanislav Pejaković, dok Nadzorni odbor čini trojac Branimir Gregorić, Sanjin Kosić i Vlado Ban. Luka Mihalović izabran je za likvidatora.Raspravljalo se i o brojnim drugim temama o kojima su nazočni dužni obavijestiti sve aktivne navijače u kvartovima i ekipama, jednako kao i članovi Upravnog i Nadzornog odbora o svojim odluka i zaključcima.

Božić je tako dobio i drugi mandat na čelu Kluba navijača i to u vrijeme nakon ispadanja iz Europe i uoči nedjeljnog Jadranskog derbija na Rujevici. Unatoč brojnim sastancima i dogovorima zasad nema velikih pomaka kad su u pitanju budući potezi i akcije najvatrenijih Rijekinih navijača. Armada i dalje ostaje pri svom, navija u gostima, dok su u domaćim utakmicama igrači lišeni grlate podrške sa sjevera. Činilo se da bi »kratki spoj« mogao biti definitivno izglađen u posljednjim satima uoči utakmice play-offa s Gentom, da će se sve prelomiti i da će Rijeka za ulazak u skupinu Europske lige imati nikad jaču podršku. No, sve je ostalo po starom, dolazak na sjever i domaća podrška »bijelima« i dalje se ultimativno uvjetuje odlaskom Renata Pilipovića, s mjesta drugog Bišćanovog pomoćnika.


Zasad ostaje »status quo« iako postoje neke naznake o novim budućim razgovorima i pregovorima. Što će se iz svega iznjediriti i hoće li novo vodstvo promijeniti kurs ostaje da se vidi. Netko će morati popustiti, prije ili kasnije, sve za dobrobit Rijeke.