Sjajno navijanje

Armadina koreografija: “Stotinu razloga za probuditi se, 1987 za nastaviti sanjati”

Ivan Volarić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



Rujevičke tribine nisu bile ispunjene do posljednjeg mjesta. Ostalo je u prodaji još nekoliko stotina ulaznica, a praznina je bila i na južnoj tribini gdje se okupilo tek 50-ak gostujućih pristalica.


Unatoč tome ozračje je bilo onakvo kakvo dolikuje derbi susretu vodećih momčadi na ljestvici. Armada se u 6. minuti prisjetila Mladena Lucića (I ja sam s vama i mi smo s tobom…), a onda u 12. minuti izvela koreografiju. Između niza poruka (Napadi sa svih strana, tradicija, odlasci igrača, zaleđa, penali…), pojavilo se veliki pokal namijenjen prvaku Hrvatske, a na ogradi natpis: »100 razloga za probuditi se, 1987 za nastaviti sanjati«. Poruka navijačima koji još sumnjaju u to da ova momčadi »Rijeke« može otići do kraja.


Nakon trećega pogotka »bijelih« s tribina je počelo dopirati: Cico, ostani! Kao nekada kada su navijači zazivali Kranjčarov ostanak na riječkoj klupi unatoč dugom nizu poraza. Naravno, motivi navijača »Rijeke« ovoga puta su bili puno drugačiji, no trener koji je oduvijek slovio za gospodina mahnuo je svima vjerojatno pod dojmom uspomena iz nekih za njega ipak ljepših riječkih vremena. Bez obzira na to što nisu bila rezultatski tako uspješna. Cico je i s terena ispraćen s gromoglasnim skandiranjem, a igrači Rijeke pobjedničkim valovima koji su se valjali sa zapadne na istočnu tribinu.