Sve po starom

Armada nastavlja bojkot, najnoviji sastanak navijača i vodstva kluba nije donio pomake

Denis Frančišković

Armada će bodriti momčad isključivo na gostujućim utakmicama kao što je to nedavno bilo u Puli/Foto Arhiva NL

Armada će bodriti momčad isključivo na gostujućim utakmicama kao što je to nedavno bilo u Puli/Foto Arhiva NL

»Ostajemo za Rijeku i s Rijekom, ali za sada je stanje nepromijenjeno. Ni naprijed ni nazad«, tvrde u vodstvu KN Armada.



RIJEKA Nogometaši Rijeke, ne dođe li do promjena, i na startu nove sezone u domaćim će utakmicama biti lišeni navijačke podrške svojih najvatrenijih pristalica sa sjevera. Naime, prije dvadesetak dana održan je sastanak predstavnika Kluba navijača Armada i HNK Rijeka, ali velikih pomaka od tada do danas – nema. Ostaje status quo, kako ističu u Klubu navijača i dalje će bodriti momčad na svim gostovanjima, kao što su to odlučili svojevremeno nakon sastanka s Igorom Bišćanom, a bojkotirat će utakmice na Rujevici.


»Ostajemo za Rijeku i s Rijekom, ali za sada je stanje nepromijenjeno. Ni naprijed ni nazad«, tvrde u vodstvu KN Armada.


Naravno, Rijeka će imati dobru podršku i na gostovanjima u europskim kvalifikacijama, pri čemu se u KN nadaju i prolasku u skupinu Europske lige. Na posljednjem sastanku navijači su priznali da ne mogu bez Rijeke, uprava da ne može bez navijača… No, te prave sinergije zasad još nema na vidiku.




A »kratki spoj« Armade i uprave kulminirao je još dolaskom Igora Bišćana na klupu umjesto Matjaža Keka te inaguracijom za njegovog pomoćnika Renata Pilipovića. Armada od tada domaće utakmica gleda u tišini, često uz poluprazni sjever, a bojkot je ponajviše eskalirao s kratkim prekidom utakmice protiv Dinama kad je travnjak zasut bakljama.


Pozitivnije vibracije s tribina viđene su u veljači nakon pobjede nad Interom (0:3) u Zaprešiću, riječka navijačka skupina tada je prekinula bojkot gostujućeg navijanja.


A koliko znači navijačka podrška »bijelima« najplastičnije se moglo vidjeti u Puli na finalu Kupa. Bišćanova momčad išla je na pogon gotovo tri tisuće »tifoza«, simbioza travnjaka i tribina bila je nikad jača minuloga prvenstva. Na krilima dvanaestog igrača pao je i moćni Dinamo, a Rabuzinovo sunce osvjetlilo Rijeku…


– Ipak je ovo najveća pobjeda navijača! Ovaj poticaj s tribina nedostajao nam je cijelu godinu. Tribine su bile veliki poguranac za igrače. Ne da su umirali, nego se »ubijali«, dali 300 posto od sebe. Ovo je pobjeda navijača, a onda svih nas! – znakovito je nakon pulskog trijumfa tada ustvrdio Damir Mišković, prvi čovjek kluba, i dao naslutiti da će s novim trofejom započeti i nova era u odnosima na relaciji Armada – HNK Rijeka.


Istina, stanje je bitno poboljšano, ali za nešto više ipak će, čini se, trebati vrijeme…