Pogled unazad

Analiziramo: Što je NK Rijeci donijela pobjeda nad Istrom 1961?

Ivan Volarić

Snimio Roni Brmalj

Snimio Roni Brmalj



Armadin 29. rođendan, utakmica posvećena vodotornju simbolu grada heroja Vukovara i oproštaj od Ivana Vargića, vratar »bijelih«, koji odlazi u Lazio. Sve to donijelo je sobom i dosta emocija na oproštaju od ove nogometne sezone na Rujevici.


Mladi


Matjaž Kek pružio je priliku trojici mladih igrača iz Rijeke II. Vizinger je počeo utakmicu, Gerald i Rebernik ušli u nastavku. Sve to izazvalo je i pozitivan eho s tribina, donijelo neku dodatnu energiju za kojom je vapila ova momčad u finišu proljeća.


Rekord


Bijeli su sezonu zaključili sa 77 osvojenih bodova, nedostatno da bi osvojili naslov prvaka, ali dovoljno da bi ostvarili rekordan bodovni učinak nakon jedne sezone. Aktualna momčad osvojila je dva boda više od prošlosezonske koja je držala rekord.


Brezovec




Asistencija i pogodak! Josip Brezovec bio je prvo ime oproštajne utakmice bijelih na Rujevici ove sezone. Iako je na kraju izašao s terena zbog zatezanja u predjelu zadnje lože ipak kaže da se osjeća jako dobro i da na početak priprema stiže silno motiviran.


Vešović


Novi pogodak stigao je kao potvrda odlične forme u finišu sezone. Marko Vešović proigrao je posljednjim utakmicama nakon što se početkom drugoga dijela sezone borio s bolešću. Možda je mogao ovoga proljeća pružiti više da ga je trener Kek koristio kao lijevoga beka.