Napadač Rijeke na odlasku...

ANTONIO MIRKO ČOLAK: Razgovori oko mojega statusa su počeli prije Uskrsa, jako sam opušten što se toga tiče

Denis Frančišković

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Nema pritiska, nemamo neki striktni rok... Volio bih ostati u Rijeci, a vidjet ćemo kakav će biti dogovor – rekao je Čolak kojemu istekom sezone ističe posudba iz Hoffenheima. Rijeka ima unaprijed dogovorenu otkupnu klauzulu u visini od milijun eura...



RIJEKA Nije to niti izbliza bio nogomet u kojem se »umiralo u ljepoti«, naprotiv, daleko od razine prvoligaškog. No, nogometaši Rijeke ostvarili su itekako vrijednu pobjedu (3:1) nad davljenikom i budućim drugoligašem i učvrstili drugu poziciju što je iz sadašnje perspektive »bijelih« i najvažnije. Uostalom, Rijeka u dosta utakmica ovog proljeća nije igrala baš najbolje, a često je pobjeđivala…


»Bijeli« su nakon pola sata igre proigrali i počeli slamati otpor Rudeša, u nastavku je uz dosta muke Antonio Mirko Čolak stavio pečat na trobod u utakmici u kojoj su i gosti imali svoje svjetle trenutke, ali nedovoljno da sve poprimi oblik senzacije.


Čolak se vratio nedavno nakon što je propustio devet utakmica zbog ozljeda, na posljednje četiri u tri je dobivao po četvrtinu minutaže (Gorica, Inter, Rudeš), u jednoj poluvrijeme (Hajduk). Drugi Rijekin strijelac zabio svoj deveti i ključni pogodak nakon 148 dana posta i serije kojoj se ustalio kao prva napadačka figura »bijelih«. Čolak je tada briljirao, u šest utakmica zabio u njih pet, jedinim golom srušio Dinamo, s dva gola donio Riječanima gostujuće pobjede nad Interom i Osijekom…




– Ovo je jako bitan pogodak i za mene i za momčad. Sad mi je malo lakše, uvijek se teško vratiti i opet početi zabijati. Na meni je samo da dobro radim i da bude što više golova. Uvijek sam bio pozitivan i nije me sve toliko mučilo, ali kad ste napadač uvijek se lijepo vratiti pogotkom – zborio je nakon susreta Čolak. – Bila je ovo nezgodna utakmica, igralo se jedno vrijeme kontra na kontru. Ruka kod gola? Sve se dogodilo brzo, lopta je završila u mreži i počelo je slavlje.


I Rijekin »topnik« je svjestan da igra još nije na očekivanoj razini. A unatoč komotnijoj situaciji »bijele« čeka uvijek zahtjevno gostovanje preko Učke pa potom derbi s Dinamom na Rujevici.


– Najvažnije je da smo sada osvojili tri boda. Sad ćemo morati dati puno više u susjedskom derbiju u Puli. Više od sto posto. Svaka utakmica je posebna. Moramo se više fokusirati na to da imamo što manje izgubljenih lopti i da budemo koncentriraniji – smatra napadač Riječana, kojemu krajem lipnja ističe posudba iz Hoffenheima. Nijemci su svojevremeno istaknuli odštetni zahtjev od milijun eura koji je za hrvatske klubove daleko iznad mogućnosti. U međuvremenu vrijednost Čolaka je prema Transfermarktu narasla na dva milijuna eura.


– Razgovori su počeli već prije Uskrsa i vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Nema pritiska, nemamo neki striktni rok… Jako sam opušten što se toga tiče. Volio bih ostati u Rijeci, a vidjet ćemo kakav će biti dogovor – zaključuje Čolak.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU