Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
20. listopada 2018.
Vratar Rijeke

ANDREJ PRSKALO 'Sami smo upali u ovu krizu i sami se iz nje moramo izvući'

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 5. studeni 2017. u 13:37 2017-11-05T13:37:30+01:00

Idemo na treningu sto posto, ubijamo se, a onda to ne izgleda tako na utakmicama. Ne znam zašto... Mi smo upali u ovu situaciju i mi se moramo izvući iz nje – kaže Prskalo

RIJEKA Andrej Prskalo jedan je od senatora u »Rijekinoj« svlačionici. Bivši junior »bijelih« sa 30 godina na leđima najstariji je član momčadi koja je ove sezone doživjela čak 10 poraza, a s obzirom na to da Riječani danas gostuju kod tradicionalno neugodne »Lokomotive« nitko ne može unaprijed tvrditi da će se izbjeći i 11. ovosezonski posrtaj – četvrti prvenstveni zaredom!

– Sigurno da nas očekuje teška utakmica protiv suparnika koji je uvijek izuzetno napaljen protiv nas – započeo je Prskalo. – Vjerujem u svoje dečke i da ćemo se izdignuti iz krize, te izvući pozitivan rezultat u Kranjčevićevoj.

Protiv »Austrije« prošloga četvrtka podbacilo je gotovo svih 14 igrača, momčad je djelovala prazno, bez energije i neophodnog zajedništva?

– Izrazito dobro krenuli smo u utakmicu, nismo iskoristili neke naše šanse. Kod 1:1 bio sam uvjeren da ćemo preokrenuti i uvjeren sam da bi bilo drugačije da nismo odmah primili drugi pogodak. Bečani su sretno postigli neke pogotke...

Činjenica je da na planu igre ne djelujete dobro, ponavljate iz utakmice u utakmicu početničke pogreške?

– U dosta utakmica djelovali smo dobro. Sigurno da se nakupilo malo umora. Ne znam što bih drugo rekao.

Klapa u svlačionici 

Dojam je da svatko u svlačionici puše u svoj rog?

– Garantiram da to nije istina. Baš smo dobra svlačionica. U tome se ne slažem.

Zašto se onda to zajedništvo ne vidi na terenu, na travnjaku ne djelujete kao ekipa?

– Idemo na treningu sto posto, ubijamo se, a onda to ne izgleda tako na utakmicama. Ne znam zašto je to tako... Sigurno je da smo klapa. Stalno pričamo međusobno. Moramo se skupiti, bodriti jedan drugoga. Mi smo upali u ovu situaciju i mi se moramo izvući iz nje.

U momčad se uvukao strah?

– Ne bih se baš složio s time. Nisu dečki puni straha, prije bih rekao da nam je sreća okrenula leđa.

O čemu ste međusobno razgovarali nakon poraza od »Austrije«?

– Pričali smo o svemu, a naravno da to ostaje između nas. Moramo skupiti glave. Svjesni smo da smo u teškoj situaciji u kojoj »Rijeka« nije dugo bila, vjerujem u svoje dečke i da ćemo se što prije izvući

Koji su zaključci razgovora, imate deset poraza što je strašna brojka za momčad koja je prošle sezone autoritativno osvojila duplu krunu?

– Samo se gledaju porazi, a nitko ne gleda da smo jedino mi u Europskoj ligi. Koji hrvatski klub je to izborio? Treba i to uzeti u obzir. Prošle sezone je bilo sve prelijepo, a sada je došla kriza iz koje se moramo izvući.

Nismo za sve krivi 

Porazi se razlikuju po načinu na koji su doživljeni. Nije primjerice isti poraz od »Olympiakosa« ili »Austrije«?

– Sigurno da se uvuklo malo umora, imamo više utakmica od svih. Za neke poraze u prvenstvu sigurno nismo samo mi krivi. Neću govoriti što je tu bio problem, ali to se ionako zna.

U prijašnjim porazima igra nije bila problem, a sada se može govoriti i o tom problemu?

– Imali smo protiv »Austrije« 1:1, a onda smo primili drugi gol. Mišić je napravio crveni karton, dobili smo treći gol. U završnici utakmice išli smo va banque, oni su nas iskontrirali. Poraz je bolan...

Da li možda predstavlja problem razočarenje kod dijela igrača koji prošloga ljeta nisu realizirati transfere u inozemstvo?

– To morate pitati druge, svi ti igrači treniraju i rade da osiguraju bolju egzistenciju. Ne vjerujem da je to razlog. Sigurno da nije lijepo kada imaš toliko poraza, ali moramo skupiti glave.

Koliko vas je poremetio slučaj Gavranović

– Ne bih to komentirao... – izbjegao je Prskalo za kraj prokomentirati temu koja će još dugo dominirati »Rijekinom« svlačionicom koja je možda načelno jedinstvena i složna, ali se to jednostavno ne vidi onda kada je najpotrebnije. Uostalom, kao i uvijek u nogometu sve će pokazati travnjak – već danas poslijepodne onaj u Kranjčevićevoj ulici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka