Bez dramatiziranja

ANALIZA Trener Rijeke Matjaž Kek pod povećalo stavio slabosti svoje momčadi i čestitao suparniku

Orlando Rivetti

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Zabrinjava me strah kod nekih igrača. Šanse stvaramo, ali realizacija nije dobra. Pred nama je puno rada, mora biti pameti i razuma kako bismo prebrodili situaciju i opet našli agresivnost, brzinu i okomitost – kaže trener »bijelih«



Rijekin trener Matjaž Kek nije dramatizirao poslije utakmice. Pod povećalo je stavio slabosti svoje momčadi, naglasivši da je u izuzetnoj korektnoj utakmici najmanji problem bio sudac.


– Čestitam »Dinamu« na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu naša je momčad bila premalo odlučna, nedovoljno agresivna, što je, naravno, kvalitetan suparnik iskoristio i došao do dva pogotka prednosti. U nastavku smo podignuli samo ritam, pokušali postići pogodak, pritisak je bio naglašen, posebice kada smo imali igrača više. Ali, nismo uspjeli zatresti mrežu u stvorenim situacijama, naročito po desnoj strani. Kada ne zabiješ gol, a mi postimo već treću utakmicu zaredom, možeš samo čestitati suparniku koji je bio bolji. Veliko hvala navijačima, podrška poslije utakmice veoma je bitna ekipi. Pomogli su nam navijači, bodrili nas u nastavku, ali kada ne realiziraš takve prigode, nemaš što očekivati.


Stvorili ste veliki broj prigoda, ali tek u nastavku?




– Stoperi su nam vodili igru u prvom poluvremenu, a to nikada nije dobro. Premalo igrača ulazi u kazneni prostor. Probijamo po boku, ali… Više me zabrinjava strah kod nekih igrača. Šanse stvaramo, ali realizacija nije dobra. Pred nama je puno rada, mora biti pameti i razuma kako bismo prebrodili situaciju i opet našli agresivnost, brzinu i okomitost. Naglasak je na agresivnosti. Veseli me podrška ekipi, doći će sve na svoje.



Svetina navijačima Rijeke:  Bilo je lijepo dok je trajalo!


Tomislav Svetina, direktor Dinama: – Drago mi je što smo mi prvi skinuli »Rijeku« na Rujevici, lijepo je uvijek skinuti prvaka i osvajača Kupa Hrvatske. Poruka navijačima »Rijeke«: Lijepo je bilo dok je trajalo! Istina, igrali smo bez Soudanija i bez Ćorića, ali i »Rijeka« bez Gavranovića i Vešovića, tako da je omjer snaga bio podjednak. »Dinamo« nije klub koji se oslanja na jednog igrača, koga nema bez njega se mora. Mislim da je prvo poluvrijeme pokazalo u kojem će smjeru ići ovo prvenstvo. Ipak bilo bi mi draže da neizvjesnost bude veća. (D. F.)



Rujevica je pala?


– Pao je mit o Rujevici. Nitko ne može biti zadovoljan, ali treba biti objektivan i čestitati suparnik. »Dinamo« je bio bolji.


Trebat će prošititi kadar?


– Igrači koji daju sve od sebe imaju moju maksimalnu podršku. Nakon velikog rezultata, nakon što jedna ekipa dođe do vrhunca, izuzetno je nezahvalno razdoblje poslije toga. Trebat će nam puno dobre komukacije i dobrih odluka. Treba vjerovati u tu ekipu i u rad. Čeka nas osam europskih utakmica pa HNL, trebat će puno fizičkog i psihičkog napora. Neki su igrači bili već na izlaznim vratima, sada dobivaju minutažu. Sada moramo shvatiti ono Zajedno smo Rijeka. Nema dvojbe. Odgovoran sam za dva poraza, nema panike. Moramo, međutim, znati u kakvoj smo situaciji, svjesni svoje kvalitete. Čekaju nas veliki izazovi. Zajedno možemo sve prebroditi.


»Dinamov« trener Mario Cvitanović još jednom je, kao i nakon susreta s »Hajdukom«, pričao o sretnim ljudima…


– Sretan sam čovjek jer sam bio dio velike utakmice, spektakla europske razine. Najviše sam sretan zbog onoga što sam vidio prije, za vrijeme i poslije utakmice, ono što sam tražio od igrača, da budu sretni. Da na teren izađu s osmijehom, da sebe učine sretnima. Ja sam sretan…