Novi napadački duet

AMČ 17 otkrio uoči Gorice: Brazilca Piresa znam godinama, mogli bi jako dobro surađivati

Denis Frančišković

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL



RIJEKA Antonio Mirko Čolak, napadač Rijeke, zadovoljan je i što momčad pojačana Brazilcem Felipeom Piresom, igračem koji ima sličan put kao i on sam. Obojici je Hoffenheim bio ili još uvijek je matična luka. Potom su uslijedile brojne posudbe i konačno opet igranje u jednom klubu.


– Felipea znam već nekoliko godina i uvijek smo bili u kontaktu. Po meni on je jako dobar igrač, izuzetno brz i ima jako dobar dribling. Može nam jako puno pomoći u ofenzivnom dijelu igre. Na prvim treninzima vidim da je u formi, ali trebat će mu vremena da se bolje prilagodi. Posebno po pitanju komunikacije. Neće to biti veliki problem. Vjerujem da će nam pomoći već protiv Osijeka – najavljuje Čolak.


Smatra da Pires može dati posebnu notu Riječkom napadu.




– Mogli bismo nas dvojica jako dobro surađivati. Igramo sada u dva sustava 4-2-3-1 i 3-5-2 pa ćemo vidjeti. Naravno, trener odlučuje. Vidjet ćemo kakve su njegove zamisli po pitanju igre i Piresa – zaključuje Čolak.


Pires danas u Velikoj Gorici još nema pravo nastupa, a za utakmicu ne konkuriraju niti ozlijeđeni Prskalo, Galović i Pavičić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU