Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Lažljivi plivač

Lochte izgubio vodeće sponzore nakon incidenta u Rio de Janeiru

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2016. u 11:29 2016-08-23T11:29:08+02:00

Američki plivač, višestruki osvajač olimpijskih medalja, Ryan Lochte izgubio je četiri veća sponzora nakon isprike za »pretjeranu« priču o oružanoj pljački čija je žrtva navodno bio za trajanja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Lochteova verzija priče posramila je grad domaćin, razljutila je lokalne dužnosnike, a njene pojedinosti su se danima razvlačile po medijima u SAD-u i Južnoj Americi.
Američki olimpijski odbor se u četvrtak ispričao zbog incidenta Riju ali i Brazilcima, a Lochte, osvajač 12 olimpijskih medalja, je objavio ispriku u subotu u interviewu za najveću brazilsku televizijsku kuću Globo TV.

»Nisam lagao u potpunosti. Samo sam pretjerao u onom dijelu što mi se dogodilo«, kazao je Lochte u isprici.

U jednom drugom interviewu za Today showu Lochte je rekao: »Bio sam nezreo i napravio sam glupu pogrešku. I ja sam čovjek, pogriješio sam i sad sam naučio nešto iz toga«.

»Stanovnici Rija su organizirali sjajne Igre. A moje nezrelo, pokvareno ponašanje je bacilo sjenu na to«, dodao je Lochte.

Nekoliko sati nakon zatvaranja Igara, proizvođač opreme za plivače Speedo USA je objavio izjavu u kojoj prekida suradnju s Lochteom, dok je luksuzna modna marka Ralph Lauren objavila da neće obnoviti ugovor s plivačem.

Proizvođač frizerskih proizvoda Syneron Candela je također prekinuo suradnju s Lochteom, samo četiri mjeseca nakon što ga je imenovala globalnim ambasadorom za jedan od svojih proizvoda.

Japanski proizvođač madraca Airweave, koji je prošli tjedan objavio da će ostati uz Lochtea, u ponedjeljak je također odlučio ne obnavljati ugovor o sponzorstvu koji je sklopljen baš za Igre u Rio de Janieru.

Lochte (32) je osvojio jednu zlatnu medalju na OI u Rio de Janieru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.