Uzvrati osmine finala

LIGA PRVAKA Sadio Mane presudio Kovačevu Bayernu, Leo Messi ubacio u petu i “torpedirao” Lyon

Portal Novilist.hr

Leo Messi  (Barcelona)/Foto REUTERS

Leo Messi (Barcelona)/Foto REUTERS

Uzbudljivo je bilo u Munchenu gdje je nastavak pripao gostima s otoka. Van Dijk i Mane su u konačnici presudili Kovačevu Bayernu kojemu ni dobar rezultat (0:0) s Anfielda nije pomogao da se nađe u krugu osam najboljih ekipa Staroga kontinenta.



BARCELONA Liverpool i Barcelona posljednji su četvrtfinalisti Lige prvaka. Barcelona je u nastavku susreta ubacila u višu brzinu i uvjerljivo svladala Lyon. Francuzi su početkom nastavka smanjili na 2:1, ali ispostavilo se samo pokrenuli lavinu golova. Budući da je prva utakmica, baš kao i ona u Liverpoolu, završila bez pogodaka nakon Messija pogotoka u 78. minuti za 3:1 bilo je jasno da Francuzi na Nou Campu igraju svoje posljednje minute u Ligi prvaka ove sezone. Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcu, a bila je to večer Lea Messija koji je dvama pogocima pridodao i dvije asistencije.


Uzbudljivo je bilo u Munchenu gdje je nastavak pripao gostima s otoka. Van Dijk i Mane su u konačnici presudili Kovačevu Bayernu kojemu ni dobar rezultat (0:0) s Anfielda nije pomogao da se nađe u krugu osam najboljih ekipa Staroga kontinenta. Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren trijumf svog sastava ispratio je s klupe za pričuve.


Još ranije u četvrtfinale su se plasirali Manchester City, Juventus, Tottenham, Ajax, Porto i Manchester United.




BARCELONA – LYON 5:1


Strijelci: 1:0 Messi (18′-11m), 1:1 Coutinho (31′), 2:1 Tousart (58′), 3:1 Messi (78′). 4:1 Pique (81′), 5:1 Dembele (86′).


BAYERN – LIVERPOOL 1:3 


Strijelci: 0:1 Mane (26′), 1:1 Matip (39′-ag), 1:2 Van Dijk (69′), 1:3 Mane (84′).



Deset osoba je ozlijeđeno, a pet huligana je uhićeno nakon navijačkih nereda u Barceloni uoči uzvratne utakmice Lige prvaka između Barcelone i Lyona. Tijekom popodneva mediji su javljali da su francuski navijači napadnuti u okolici stadiona Nou Camp, a kasnije su uslijijedili novi sukobi lokalnih huligana i gostiju iz Francuske. Od pet uhićenih, trojica su navijači Lyona, a dvojica Barcelone. Glasnogovornik policije je potvrdio da je deset osoba ozlijeđeno i svi su zbrinuti u bolnicama.