Premijer liga košarkaša

Košarkaši Adria Oil Škrljeva dočekuju Cedevitu i priželjkuju iznenađenje

Zlatko Horvat

Karlo Uljarević (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Karlo Uljarević (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Čeka nas jako teška utakmica. Cedevita je jaka na bekovskim pozicijama, tu imaju iskusne Perkovića i Vladovića, mladog Jordana. Imaju dosta mogućnosti za izmjene, kontrolirane promjene. No, idemo na pobjedu – kaže Karlo Uljarević



RIJEKA U Mavrince poslije prvaka Slovačke i »friškog« pobjednika Kupa Slovačke, Levickih Patriota, stiže aktualni prvak Hrvatske i osvajač šeste krune u Kupu Krešimira Ćosića – momčad Cedevite. Susret što počinje u 17 sati i igra se pred kamerama HRT-a 2 za obje momčadi ima velik značaj. Cedevita je u prošlom kolu poražena u Zaboku i ne smije si dozvoliti novi krivi korak u lovu na što bolju startnu poziciju u doigravanju, Adria Oil Škrljevo želi pobjeći iz opasne zone, a to odmah otvara vrata doigravanja.


– U goste nam stiže dobra druga ekipa Cedevite. Istina je da su poraženi od Zaboka, ali mogu puno bolje. Nedostajao im je Vladović, u prijašnjim nastupima i Perković, a s njihovim nastupom njihova igra ide na bolje. Kvalitetna su momčad, s dobrim trenerom Oreškovićem. Čeka nas jako teška utakmica. Cedevita je jaka na bekovskim pozicijama, tu imaju iskusne Perkovića i Vladovića, mladog Jordana. Imaju dosta mogućnosti za izmjene, kontrolirane promjene. No, idemo na pobjedu, spremamo se za to. Dat ćemo sve od sebe pa što bude – kaže Karlo Uljarević, 20-godišnji Osječanin, koji će ući u povijest kao prvi seniorski reprezentativac Adria Oil Škrljeva. Istina, bilo je to u porazu od Mađarske koji je što bolje što prije zaboraviti.


– Nažalost, uspomena na tu utakmicu neće baš biti lijepa.




Uljarević i Cibona početkom godine sporazumno su raskinuli ugovor. Uljarević je odabrao Škrljevo, gdje trener Damir Rajković ima viši prag tolerancije za pogreške. Ipak je to cijena košarkaškog sazrijevanja. Možda je mogao i u Cedevitu.


– Nisam razmišljao o odlasku u Cedevitu nakon Cibone, moja je odluka bila dolazak u Škrljevo. S jedne strane normalno da imam bonus kod trenera Rajkovića, igrač uči na greškama. Ako stalno radi jedno te isto, normalno je da će biti zamijenjen. Ali ako se vidi pomak, ako ide na bolje, onda znači da sam pomogao treneru i momčadi. Jako sam zadovoljan u Adria Oil Škrljevu, dobro sam postupio.


Njegova momčad ostvarila je lijep međunarodni uspjeh, izborila je protekle srijede finale Alpe Adria Cupa, međunarodno natjecanje u koje je krenulo 16 momčadi.


– Nastup u svakom europskom natjecanju je dobar, nužno je igrati što više utakmica, imati priliku prilagoditi se svakom suparniku, vidjeti neki drugi svijet. U polufinalu smo prošli Levice koje su baš dobra momčad. Vodili smo 20 razlike, ali za tri minute su nam došli na šest…


Današnja utakmica igra se pred kamerama, za domaći sastav to je dodatni izazov.


– Meni je drago što naša televizija ima košarkašku utakmice u programu. Druga je stvar što je naš sport tu gdje je.


Uljarević se polako navikava na Mavrince, Rijeku.


– U slobodno vrijeme spustim se do Rijeke, prošetam Korzom. Ima lijepih cura…