NBA

Zubac zabio 16 u porazu Lakersa, James srušio Jordanov rekord

Hina

REUTERS

REUTERS



 Hrvatski košarkaš Ivica Zubac sinoć je upisao 16 koševa u porazu Los Angeles Lakersa u produžetku od Milwaukee Bucksa od 122-124, dok su ostali Hrvati u NBA upisali skoman učinak.


Zubac je do učinka od 16 koševa došao u 11 minuta na terenu i uz šut iz igre 6/9 te je tome pridodao pet skokova. 


Gostujući Milwaukee je ispustio vodstvo od 21 koša u trećoj četvrtini, ali je svejedno na kraju nakon produžetka slavio četvrti put u zadnjih pet utakmica. Bucksi su sada izjednačeni s Miamijem na sedmom mjestu Istočne konferencije i imaju pet i pol utakmica prednosti ispred devetoplasiranih Detroit Pistonsa. 




Eric Bledsoe je za pobjedu Bucksa ubacio sedam trica da bi utakmicu završio sa 39 koševa.Khris Middleton je dodao 28 koševa i četiri ukradene lopte, a Giannis Antetokounmpo 27 koševa i 16 skokova. 


Kod Los Angelesa najbolji je bio Kyle Kuzma sa 27 koševa, 12 skokova i šest asistencija, dok je Brook Lopez upisao 20 poena


LeBron James je sinoć u domaćoj pobjedi Cleveland Cavaliersa nad New Orleans Pelicansima od 107-102 srušio rekord Michaela Jordana po broju uzastopnih utakmica u kojima je zabio najmanje 10 koševa.


To je bila 867. utakmica zaredom u regularnom dijelu sezone u kojoj je James zabio najmanje deset koševa. Njegov niz s dvoznamenkastim učinkom počeo je 5. siječnja 2007.godina. James je utakmicu završio sa 27 koševa, devet skokova i 11 asistencija.


Jordan Clarkson je dodao 23 koša, a Rodney Hood 16 za Cavalierse koji su ostali na trećem mjestu Istočne konferencije s pol utakmice prednosti ispred četvrtoplasirane Philadelphije.Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland.


Jrue Holiday je predvodio New Orleans sa 25 koševa, Nikola Mirotić je ubacio 20, a Anthony Davis 16.


Philadelphia 76ers Darija Šarića su sa 101-91 bili bolji od Atlanta Hawksa, a hrvatski je košarkaš u 26 minuta upisao šest koševa (šut iz igre 2/10, trice 2/7), četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Najučinkovitiji u redovima Sixersa bio je Ersan Ilyasova sa 21 pogotkom i 16 skokova, a JJ Redick je ubacio 19. 


Vodeća momčad Zapada Houston Rocketsi su sa 104-103 bili bolji od Phoenix Sunsa Dragana Bednera, a pobjedu im je donio Gerald Green koji je pogodio tricu na zvuk sirene za kraj. To je jedanaesta pobjeda zaredom Houstona.


Rookie Josh Jackson je pogodio šut 1.4 sekundu prije kraja kojim je doveo Phoenix u vodstvo nakon što je Harden zabio tricu za izjednačenje 12.2 do kraja. Prije te trice zahvaljujući kojoj je rezultata bio izjednačen na 101-101 Harden je promašio šest trica.No poslije Jacksonovog koša Green je dobio loptu od Trevora Azize i pogodio je šut. 


Jackson je bio najbolji strijelac Phoenixa sa 27 koševa, a Harden Houstona sa 28 koševa.


Chicago Bulls su prekinuli niz od sedam poraza pobijedivši sinoć Orlando Magic sa 90-82. Lauri Markkanen i Sean Kilpatrick su zabili svaki po 13 koševa za Chicago.


Mario Hezonja je imao skromnu večer, on je u 26 minuta zabio pet koševa za Orlando (šut iz igre 2/8, trice 1/7) i pridodavši tome četiri skoka, jednu asistenciju, dvije ukradene lopte i jedan blok.  Aaron Gordon je bio najbolji kod Orlanda sa 18 koševa.