Zaražena košarkašica LA Sparksa: “Dvaput su me odbili testirati…”



LOS ANGELES Košarkašica Los Angeles Sparksa, 24-godišnja Amerikanka Sydney Wiese, prva je igračica iz WNBA lige koja je zaražena koronavirusom, a vijest o pozitivnom testu objavila je na osobnom profilu na Twitteru.


 


“Pozitivna sam na COVID-19. Osjećam se dobro – sretna što sam imala samo blaže simptome, ali sam sposobna prenositi. Svi smo ujedinjeni u borbi protiv širenja i nastojanjima da svi ostanu sigurni/zdravi. Ja ću napraviti svoj dio, a nadam se da ćete i vi”, napisala je u prvoj od nekoliko objava 24-godišnja košarkašica koju su Los Angeles Sparksi izabrali na draftu 2017., a prošle je sezone ubacivala 4,8 koševa po utakmici u nešto više od 20 minuta na parketu.




 


Wiese je objavila da su njeni simptomi bolesti bili gubitak osjeta okusa i mirisa, zbog čega je imala problema kako bi uopće bila testirana.


 


“Problem s kojim smo suočeni je nedostatak testova. Dvaput su me odbili jer nisam pokazivala dovoljno simptoma, ali ja sam netko koga se MORALO testirati”, istaknula je Wiese i još jednom naglasila važnost prodržavanja mjera za suzbijanje širenja bolesti.


 


“Svi smo sposobni nositi i širiti virus. Društveno distanciranje, izolacija, pranje ruku, biti više nego pažljiv je ono što je najbolje u ovom trenutku… ne samo za sebe nego i za OSTALE.”


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.