NBA

Za povijest: Westbrook do 35. triple-doublea bez promašenog šuta

Hina

REUTERS

REUTERS

Prema Elias Sports Bureauu ni jedan NBA igrač do sada nije ostvario triple-double bez promašenog šuta



Philadelphia 76ers Darija Šarića su sinoć poraženi u Oklahomi, Washington Wizardsi Bojana Bogdanovića su izgubili od Atlanta Hawksa, a Orlando Magic Marija Hezonje od Charlotte Hornetsa.


Dario Šarić je u visokom porazu Sixersa od Oklahoma Cityja 97-122 u 25 minuta na terenu zabio 12 koševa te upisao dva skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu i tri bloka.


No njegova momčad nije mogla ništa protiv raspoloženog Russella Westbrooka koji je uspio upisati triple-double bez promašenog šuta. Westbrook je došao do svog 35. triple-double ove sezone sa 18 koševa, 11 skokova i 14 asistencija. Pogodio je svih šest šuteva iz igre i svih šest slobodnih bacanja.




Prema Elias Sports Bureauu ni jedan NBA igrač do sada nije ostvario triple-double bez promašenog šuta.


Nakon 11 promjena vodstva u prvim minutama utakmice, Thunder preuzima kontrolu serijom od 14-3 pred kraj prve četvrtine i dolazi u vodstvo 29-22. Oklahoma City povećava prednost na 14 razlike u drugoj i na odmor odlaze s vodstvom od 63-50.


Philadelphia bolje otvara treću četvrtinu, ali Thunder zabija sljedećih 15 koševa i stvara prednost od čak 26 razlike.


Najučinkovitiji kod Philadelphije bio je Nick Stauskas sa 20 pogodaka, dok je kod Thundera najbolji strijelac bio Enes Kanter koji je upisao svoj 17. double-double sezone sa 24 pogotka i 11 skokova.



Orlando Magic je kod kuće izgubio od Charlotte Hornetsa sa 109-102.


Magic se dobro držao do početka zadnje četvrtine kada su igrači Charlotte zabili šest trica i nadigrali Orlando sa 32-20.


Kod Magica najbolji je bio Terrence Evans koji je utakmicu završio sa 19 koševa. Mario Hezonja je odigrao 23 minute i zabio u tom vremenu osam koševa uz sedam skokova i dvije asistencije.


Charlotte je predvodio Kemba Walker sa 22 koša, a Marco Belinelli je ubacio 20.


Atlanta Hawks su bili bolji od Washington Wizardsa sa 104-100, a Bojan Bogdanović je u 14 minuta zabio pet koševa i ugrabio dva skoka.


Najbolji strijelac Atlante bio je Tim Hardaway Jr. koji je zabio 29 koševa, dok su Bradley Beal sa 28 i John Wall sa 22 bili najbolji koD Wizardsa.